Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 10:46
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Off

Τα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων, όπου θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους, θα επισκεφθεί σήμερα Σάββατο, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00 ο κ. Ξανθός θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική ομιλία στην αίθουσα της ΕΗΜ, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τη διέξοδο από την υγειονομική κρίση. Μία επίσκεψη που γίνεται στη χειρότερη περίοδο από την έναρξη της πανδημίας και για τη χώρα, αλλά και για την περιοχή των Ιωαννίνων, με τους αριθμούς των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων ασθενών, δυστυχώς και των θανάτων, να ανεβαίνουν διαρκώς, και το σύστημα υγείας να εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης.

Ο συντονιστής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σάββας Δημητριάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επέρριψε τις μεγαλύτερες ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις συνέπειες των χειρισμών της, κάνοντας αναφορά παράλληλα και στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ειδικά μετά τις συμπτύξεις τμημάτων.

«Η κατάσταση και στην πόλη μας είναι ανησυχητική με τα κρούσματα να παραμένουν σε τριψήφια νούμερα εδώ και αρκετές ημέρες.  Η υγειονομική κατάσταση δεν είναι καλή, με τις νοσοκομειακές δομές να βρίσκονται σε μεγάλη πίεση. Οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας δίνουν τη μεγάλη μάχη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους χρωστάμε πολλά», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Σε επιμέρους παραμέτρους που σχετίζονται με την υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, όπως και στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι δημόσιες δομές υγείας, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Υγείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζιάλλας, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως η περιοχή έμεινε σχεδόν αλώβητη στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, στην παρούσα φάση όμως πλήττεται σοβαρά και γι’ αυτό υπάρχουν και ευθύνες και υπεύθυνοι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.Ξεχωριστή αναφορά έκανε για θέματα του ΠΓΝΙ, όπως για την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε ανάθεση σε ιδιώτη της καθαριότητας, στο ζήτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων του νοσοκομείου, ενώ επιτέθηκε στη διοίκηση κάνοντας λόγο για καλλιέργεια ενός κλίματος «βαθιάς κομματοκρατίας».

Οι ανατιμήσεις

Στο περιθώριο της προαναγγελίας της επίσκεψης Ξανθού, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στο κύμα των ανατιμήσεων, που πλήττει την ελληνική οικονομία και τα νοικοκυριά.

«Στην πραγματικότητα έχει αφήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας στο έλεος της κρίσης ακρίβειας, η οποία ενισχύεται και με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η ΝΔ για τις λαϊκές αγορές.

Και δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για να στήσει το δικό της καθεστώς. Είναι χαρακτηριστικό και προκλητικό ότι σε 18 μήνες έχει σπάσει κάθε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων.

Τα μεγάλα λοιπόν προβλήματα που προκάλεσε και προκαλεί στην κοινωνική πλειοψηφία η διακυβέρνηση Μητσοτάκη με χαρακτηριστική την ακραία μεροληψία υπέρ της κρατικοδίαιτης ελίτ και την εκτεταμένη διαχειριστική ανεπάρκεια, φέρουν στο προσκήνιο και θα φέρουν πιο έντονα το επόμενο διάστημα την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Οι κοινωνικοί αγώνες και η σταθερή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα υπέρ της κοινωνίας μπορούν να προκαλέσουν και να καταστήσουν εφικτή την πολιτική αλλαγή, από τη σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητριάδης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ