Ήπειρος

Το δάσος έκρυβε 1.142 δενδρύλλια κάνναβης

Off

Μία πολύ μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας. 
Ο εντοπισμός έγινε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την Τετάρτη το βράδυ στον Αμάραντο Κόνιτσας, δύο (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της παράνομης εισόδου στη χώρα μας. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση – έρευνα, στον Αμάραντο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκε η φυτεία, αποτελούμενη από 1.142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,15 έως 1,47 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και παράλληλα συνελήφθησαν ο 26χρονος και ο 25χρονος, οι οποίοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη – επιτήρηση της φυτείας. 
Στο χώρο της φυτείας και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας (λάστιχα, εργαλεία κ.α.), ποσότητα κάνναβης 1,8 γραμμαρίων, ένα ζευγάρι κιάλια
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.  Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου