Επικαιρότητα

Τα καυσόξυλα… παίρνουν τα πάνω τους

Off

Η κατακόρυφη άνοδος στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για τη χρήση καυσόξυλων, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των κατοικιών.

Επιστρέφοντας με διαφορετικούς όρους, στην οικονομική κρίση των αρχών της δεκαετίας του 2010, όταν οι σόμπες, τα τζάκια και η καύση καυσόξυλων και άλλων αντικειμένων καύσιμης ύλης, άρχισαν να έχουν μεγάλη ζήτηση, η ενεργειακή κρίση του 2021 και ο φετινός χειμώνας, που αναμένεται βαρύς έχουν ωθήσει σημαντικά την ζήτηση των καυσόξυλων, όπως επισήμανε ο Γιάννης Ντασταμάνης.

«Το πλεονέκτημά είναι, ότι εμείς έχουμε διατηρήσει για μία ακόμη χρονιά τις ίδιες τιμές στα καυσόξυλα, απορροφώντας τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, χωρίς να τις περάσουμε στην τιμή του καταναλωτή. Είναι αλήθεια, ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στη ζήτηση και φαίνεται, ότι ο κόσμος αναζητά άλλους τρόπους και ένας από αυτούς είναι και οι σόμπες και τα τζάκια, για να ζεσταθεί το χειμώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εκπροσωπώντας τους εμπόρους στην αγορά των καυσόξυλων

ο κ. Ντασταμάνης επανέφερε το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει με την στάση του Δασαρχείου Ιωαννίνων, να μην αποδέχεται και να μην εφαρμόζει, όπως είπε, την διευκρινιστική εγκύκλιο του υπ. Περιβάλλοντος, που ορίζει σαφώς, ότι δεν απαιτείται δελτίο μεταφοράς δασικών προϊόντων για την αγορά οποιασδήποτε ποσότητας ξύλων από τον πολίτη. «Είναι κάτι που το έχουμε επισημάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, το έχει αποδεχθεί το υπουργείο, εκδίδοντας τη διευκρινιστική εγκύκλιο, πλην όμως μόνο το Δασαρχείο Ιωαννίνων δεν την αποδέχεται και δεν την εφαρμόζει», σημείωσε ο κ. Ντασταμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου