Επικαιρότητα

Σταθερές οι τιμές, προετοιμασμένα τα νοικοκυριά

Off

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι διατίθενται και φέτος τα καυσόξυλα στην περιοχή των Ιωαννίνων, με τη μεγάλη διαφορά να αναφέρεται στην προετοιμασία των νοικοκυριών που χρησιμοποιώντας πλέον τα ξύλα ως βασική πηγή θέρμανσης και όχι για «συντροφιά», φροντίζουν να κάνουν νωρίς τις προμήθειές τους για το χειμώνα.

Έτσι, όπως ανέφερε μιλώντας στο ITV ο Γιάννης Ντασταμάνης, πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Ηπείρου (ΔΑΣΕ Ηπείρου) οι παραγγελίες και η διάθεση των καυσόξυλων έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο και συνεχίστηκε προοδευτικά μέχρι και τον Σεπτέμβριο με τους περισσότερους να έχουν ήδη προμηθευτεί τις μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που εκτιμούν πως θα χρειαστούν το χειμώνα.

«Η ζήτηση είναι στα ίδια επίπεδα φαίνεται όμως ότι κάθε χρόνο πηγαίνουμε σε μία εξισορρόπηση της κατάστασης γιατί οι περισσότεροι χρησιμοποιούν πλέον τα καυσόξυλα ως βασική πηγή θέρμανσης και δεν περιμένουν την τελευταία στιγμή για να τα προμηθευτούν. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά δηλαδή το δρυς και η αξία μεταξύ 80-90 ευρώ το κυβικό και η ελιά και το πουρνάρι μεταξύ 100-110 ευρώ το κυβικό. Επάρκεια ποσοτήτων διαθέτουμε, λόγος για να ανέβει η τιμή δεν υπάρχει, επομένως θεωρούμε πως και η ζήτηση θα καλυφθεί και δε θα έχουμε εκπλήξεις, το επόμενο διάστημα στις τιμές», ανέφερε ο κ. Ντασταμάνης.

Οι μελέτες για τα δάση

Κομβικής σημασίας ζήτημα ήταν και παραμένει με μεγαλύτερη ένταση όμως η σύνταξη διαχειριστικών μελετών για τα δημόσια και τα δημοτικά δάση, όχι όμως μόνο για την υλοτόμησή τους και για να βρίσκουν δουλειά οι δασεργάτες. Ο κ. Ντασταμάνης τόνισε πως λόγω της κλιματικής αλλαγής και των φαινομένων που όλοι έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια με τις φυσικές καταστροφές, η διαχείριση των δασών προβάλλει ως εξαιρετικής σημασίας ζήτημα που αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας. «Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι καθαρισμοί των δασικών δρόμων θα πρέπει να γίνονται νωρίς από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ώστε και οι δασεργάτες να μπορούν να δουλέψουν στα δάση και οι δρόμοι να είναι καθαροί και προσβάσιμοι στην έκτακτη περίπτωση που μπορεί να προκύψει», ανέφερε ο κ. Ντασταμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ