Επικαιρότητα

Η διεκδίκηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου… συνεχίζεται

Off

Ο Στ. Καλογιάννης «πέταξε το γάντι» της διεκδίκησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον δήμο Ιωαννιτών, και ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, το επέστρεψε και όλα αυτά μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ επανέφερε την πρότασή του ώστε η πόλη να συνεχίσει και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, οργανωμένα και συντονισμένα, να διεκδικεί την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, επιρρίπτοντας ευθύνες και διατυπώνοντας αιχμές προς τον δήμο Ιωαννιτών, λέγοντας, ότι τέτοιου είδους διεκδικήσεις και αιτήματα δε γίνονται με προσωπικές επαφές. Άλλωστε, ήταν ο κ. Ελισάφ που πριν μερικούς μήνες σε συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά, είχε επικαλεστεί την άρνηση του υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, όταν προσπάθησε να του θέσει το ζήτημα, σε προφορικό επίπεδο.

Ερωτηθείς σχετικά με την νέα παρέμβαση του κ. Καλογιάννη, ο κ. Ελισάφ, μιλώντας στο ITV, το βράδυ της Πέμπτης, επέστρεψε με αρκετό… τακτ τα πυρά στον κ. Καλογιάννη, λέγοντας, ότι και ο ίδιος ως κυβερνητικός βουλευτής οφείλει να βοηθήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Η διεκδίκηση

στον Πρωθυπουργό

Επί της ουσίας της υπόθεσης βέβαια, η απάντηση που έδωσε, έκρυβε και την είδηση, όπως θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί με το σκεπτικό, πως ανέφερε, ότι η προσπάθεια διεκδίκησης συνεχίζεται και υπάρχει ήδη «ανοιχτή γραμμή» με το υπ. Άμυνας.

«Υπάρχει μία πρώτη επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας, όμως η διαπραγμάτευση για το θέμα είναι επίπονη και οφείλω να πω, ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο κ. Γκόντας είχε δίκιο κι εμείς που απαιτούσαμε την απόδοση του συνόλου του στρατοπέδου, μαξιμαλίζαμε. Ζητούσαμε τα πάντα και στο τέλος δεν πήραμε τίποτε. Δεν είναι εύκολη η διαπραγμάτευση με το υπουργείο.

Το συζήτησα και με τον Πρωθυπουργό, την περασμένη εβδομάδα, όταν μιλήσαμε τηλεφωνικά και επρόκειτο να το θέσω και στη συνάντηση που θα είχαμε. Και ο ίδιος ο κ. Καλογιάννης όμως θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει πρωτοβουλίες. Οφείλει και ο ίδιος ως κυβερνητικός βουλευτής, να βοηθήσει, ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί. Δεν έχει κανένα νόημα σήμερα να υπάρχει ένα στρατόπεδο εκεί, για να εξυπηρετεί 80-100 άνδρες. Χρειάζονται όμως προσεκτικοί χειρισμοί. Έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, που δε θα είναι εύκολη, για να πάρουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του στρατοπέδου», σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ