Επικαιρότητα

Στις 31 Ιανουαρίου υποβάλλεται ο φάκελος ένταξης στην Unesco

Off

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρούν πλέον οι διαδικασίες σύνταξης και ολοκλήρωσης του φακέλου ένταξης του Ζαγορίου στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, όπως επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Λίνας Μενδώνη, του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, του δημάρχου Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλου και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.

Όπως ανέφεραν, τόσο ο κ. Καχριμάνης, όσο και ο κ. Σουκουβέλος, από την πλευρά του υπουργείου εκφράστηκε η ικανοποίηση, για τη σημαντική δουλειά που ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας τα στελέχη της Ήπειρος Α.Ε, μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στα αρχές Αυγούστου στην εκδήλωση που έγινε στο Τσεπέλοβο και η οποία βοηθά τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του φακέλου που θα υποβληθεί προς ένταξη στα γραφεία της Unesco στο Παρίσι στις 31 Ιανουαρίου.

Το υπ. Πολιτισμού ζήτησε επιπλέον από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου και το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου αποφάσεις στήριξης του στρατηγικού σχεδιασμού στην πορεία, που προβλέπει τη σύσταση ενός φορέα λειτουργίας, στον οποίο θα μετέχουν το υπ. Πολιτισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ζαγορίου και η Ήπειρος Α.Ε.

«Η κα υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη δουλειά της Ήπειρος Α.Ε και για τους κ.κ. Παπαϊωάννου, Σταγκίκα και την κα Κιτσάκη. Στις 31 Ιανουαρίου του 2022 θα υποβληθεί ο φάκελος προς ένταξη στην Unesco, όμως χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά από όλους μας, ώστε να δημιουργήσουμε και έναν φορέα λειτουργίας με έδρα την περιοχή του Ζαγορίου», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης και από τα νέα που μάθαμε, για την σταδιακή ολοκλήρωση του φακέλου προς ένταξη στην Unesco.

Είναι μία μακρά και δύσκολη πορεία, είμαι όμως ιδιαίτερα αισιόδοξος, ότι τελικά θα τα καταφέρουμε», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος.

Ακόμη, η κα Μενδώνη κατέθεσε και την πρόταση, η οποία θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, ώστε το σύνολο των μουσείων της Ηπείρου, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να ενταχθούν

σε μία λίστα πιστοποιημένων και αναγνωρισμένων μουσείων

από το υπ. Πολιτισμού, με διάφορες παροχές προς τους επισκέπτες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου