Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 02:45
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Μ. ΕΛΙΣΑΦ-Με οδηγό το άστρο της ελευθερίας και της ελπίδας

Off

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, αναφέρεται:

«Στον εορταστικό στολισμό των Χριστουγέννων στα σπίτια μας, στα μαγαζιά, στα δημόσια κτίρια, στους δρόμους και στις πλατείες, κυριαρχεί παντού το άστρο. Είναι εκείνο το άστρο που οδήγησε τους ξένους σοφούς, τους Μάγους, στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Το υμνούν τα τροπάρια της Εκκλησίας, το τραγουδάνε τα παιδικά κάλαντα. Είναι το άστρο της ελευθερίας και της ελπίδας.

Στον αρχαίο κόσμο οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα ουράνια σώματα καθορίζουν τη ζωή τους, και πολλοί το πιστεύουν ακόμη και σήμερα. Το άστρο όμως που ανέτειλε, έξω από κάθε φυσική τάξη, πάνω από το σπήλαιο της Γεννήσεως, δεν καθορίζει την τύχη του Βρέφους.

Ο άνθρωπος δεν είναι πια υπόδουλος στους φυσικούς καταναγκασμούς, αλλά είναι ελεύθερος να απαντάει θετικά ή αρνητικά σε κάθε κλήση που του απευθύνεται. Το άστρο συμβολίζει, από την άλλη, την ελπίδα που φωλιάζει στην ψυχή κάθε ανθρώπου ότι το Κακό δεν θα επικρατήσει τελικά, η Δύναμη δεν θα έχει τον τελευταίο λόγο, ότι το Καλό  θα γεννηθεί και θα γεννιέται πάντα μέσα στη νύχτα της ιστορίας».

Και καταλήγει ο Δήμαρχος:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, μακριά από κάθε πειρασμό εθελοτυφλίας και εθελοδουλίας, και πέρα από κάθε ψευδαίσθηση παντοδυναμίας, ας αφήσουμε τον εαυτό μας να οδηγηθεί αθόρυβα και σιωπηλά  από το άστρο της ελευθερίας και της ελπίδας».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ