Επικαιρότητα

Ο «Μεγάλος Δακτύλιος» δίνει λύσεις στην πόλη

Off

Με ένα έργο 17 εκατ. ευρώ προχωρά η ολοκλήρωση του περιμετρικού Δακτυλίου των Ιωαννίνων, έργο πνοής που αναμένεται να δώσει ώθηση σε μία νέα αντίληψη για το κυκλοφοριακό της πόλης και πολλές λύσεις για την οδική πρόσβαση.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε ότι μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του «Μεγάλου δακτυλίου» της πόλης μετά και την έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου του έργου που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Ο δρόμος

Η Περιφέρεια δημοσιοποίησε τη σύμφωνη γνώμη προς τον Δήμο Ιωαννιτών που παρέχει η  Ε.Υ.Δ. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου  για τη  διαδικασία ανάθεσης του έργου που έχε τίτλο «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου – κόμβος Βογιάνου)» και προϋπολογισμού 16.750.461,55 ευρώ.

Ο δρόμος έχει συνολικό μήκος περίπου 4.360 μ., ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο, με την οδό Ιωαννίνων του Δ.Δ. Ανατολής.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία 7 σύγχρονων ισόπεδων κυκλικών κόμβων (roundabouts), καθώς και παράπλευρων και κάθετων οδών ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.  Επίσης σε τμήμα του έργου θα κατασκευαστεί διαδρομή αναψυχής για την εξυπηρέτηση πεζών και ποδηλάτων.

Ικανοποίηση Δημάρχου

«Είναι ένα έργο πνοής για την πόλη. Υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω των δικαστικών προσφυγών για τις απαλλοτριώσεις και των μέτρων για την πανδημία, αλλά τώρα φτάσαμε στην τελική φάση. Πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου, τον Προγραμματισμό και την Τεχνική Υπηρεσία, τους μελετητές, τους συνεργάτες μου και όλους όσοι προσπάθησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες ώστε αυτό το σημαντικό έργο να οδηγείται προς την υλοποίησή του» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου