Επικαιρότητα

Προβληματισμοί για τη μετακίνηση σε νέο κτίριο

Off

Για μία επιλογή της διοίκησης του ΕΦΚΑ σε κεντρικό επίπεδο, που θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους, ολόκληρου του νομού, πλην των κατοίκων του δήμου Ιωαννιτών, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του οργανισμού στα Γιάννενα, αναφορικά με την απόφαση μετακίνησης της Β’ Διεύθυνσης Ιωαννίνων από το ιδιόκτητο κτίριο της οδού Μετσόβου, σε μισθωμένο κτίριο από ιδιώτη, στο 9ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχει εφαρμοστεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από το προσωπικό και τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ηπείρου – Λευκάδας.

Αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από το 2019, όταν τότε για πρώτη φορά δημιουργήθηκε το ζήτημα, που «πάγωσε» στη συνέχεια, λόγω της πανδημίας και επανήλθε στο τέλος του 2021. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Σπυρόπουλος, η συγκεκριμένη επιλογή βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους που εκτιμούν, ότι η μετακίνηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα ταλαιπωρήσει ασφαλισμένους, συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας, που εξακολουθούν να απευθύνονται για διάφορα ζητήματα στον ΕΦΚΑ, όπως για τις συνταξιοδοτήσεις, για παροχές και για ενημέρωση.

«Η απάντηση από την Αθήνα, είναι ότι και εκεί οι πολίτες χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα για να εξυπηρετηθούν, όμως αυτό δε θα πρέπει να μας απασχολεί. Οι πολίτες – ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη διεύθυνση, έρχονται στην πόλη από ολόκληρο το νομό και φροντίζουν να “βγάλουν” ταυτόχρονα και άλλες υποχρεώσεις. Το να τους στέλνουμε έξω από την πόλη, όπου μάλιστα δεν υπάρχει καν συγκοινωνία, το λιγότερο που θα κάνουμε, είναι να τους ταλαιπωρήσουμε.

Τα τελευταία χρόνια και λόγω πανδημίας έχουν γίνει ψηφιακά άλματα στον ΕΦΚΑ, όμως το συγκεκριμένο τμήμα αφορά ασφαλισμένους που μένουν κατά κύριο λόγο στα χωριά, και οι οποίοι ούτε γνώστες ή χρήστες του διαδικτύου είναι, ούτε και συνδέσεις υπάρχουν σε όλα τα χωριά και η βασική τους επιλογή είναι να έρχονται στην υπηρεσία οι ίδιοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρόπουλος, λέγοντας πως η διοίκηση θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα και να αποφασίσει τη μετακίνηση της εν λόγω υπηρεσίας σε κάποιο άλλο κτίριο εντός του αστικού ιστού των Ιωαννίνων.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου