Επικαιρότητα

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ Τον Μάρτιο το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών

Off

Στον 3ο κύκλο των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα ανακοινωθούν εντός του Μαρτίου εντάσσεται και αυτό του Δήμου Ιωαννιτών. Κάτι που ανέμενε και η δημοτική αρχή. Αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Περάματος, Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Ανατολής και Ιωαννιτών.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στα social media η βουλευτής Μαρία Κεφάλα. Όπως αναφέρει:

«Μια χρονοβόρα διαδικασία παίρνει σάρκα και οστά για την πόλη μας.Η Κυβέρνηση με πλήρη επίγνωση της αναγκαιότητας να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού.  Με τη σειρά του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναθέτουσα αρχή το ΤΕΕ προχωρά με γοργά βήματα στην ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.

Με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια καθορίζονται τα πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά μεγέθη, όπως τα όρια των πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών,  οι χρήσεις γης, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή κ.α.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο για την υλοποίηση κοινωνικών και οικονομικών στόχων, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη με ταυτόχρονη προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ