Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 09:41
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Προχωρά η ανακατασκευή της οδού Νιάρχου

Off

Επίκεντρο της διαμόρφωσης των νέων προοπτικών της πόλης των Ιωαννίνων και ευρύτερα του λεκανοπεδίου και της Ηπείρου, γίνεται το ανατολικό τμήμα της πόλης, με την ταυτόχρονη υλοποίηση της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου από τον κόμβο με την οδό Δωδώνης μέχρι την Πεδινή σε συνδυασμό με την επικείμενη κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η κατασκευή του οδικού άξονα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και υπολογίζεται ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει παραδοθεί προς χρήση το πρώτο τμήμα από τον κόμβο της Πεδινής μέχρι τον Ανισόπεδο κόμβο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με τον περιφερειάρχη να τονίζει πως οι εργασίες προχωρούν γρηγορότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η αμέσως επόμενη μεγάλη παρέμβαση στον οδικό άξονα θα είναι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στο ΠΓΝΙ και τη συμβολή με την περιφερειακή οδό της πόλης, και σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν τα μέτρα για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων από την περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τα  υπό εκτέλεση έργο, και σε δηλώσεις του λίγο αργότερα έκανε λόγο για μία πρωτοποριακή παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και θα ανακουφίσει σημαντικά το κυκλοφοριακό φορτίο και κυρίως θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια για όλους όσοι κινούνται από και προς το Πανεπιστήμιο και το ΠΓΝΙ, σύντομα όμως και προς το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας.

«Το έργο προχωρά πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα και δίνουμε λύσεις συνεχώς στα προβλήματα που προκύπτουν. Είναι αλήθεια, ότι πλέον ελάχιστοι, για την ακρίβεια μόνον ένας πολίτης είναι αυτός που εξακολουθεί να αντιδρά ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αντιληφθεί ότι το έργο θα λειτουργήσει προς όφελός τους», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Υπεραμύνθηκε ακόμη των παρεμβάσεων που έχουν γίνει για την εξυπηρέτηση των παρόδιων κατοικιών και των επιχειρήσεων.

Σύντομα η ένταξη

του πρώτου τμήματος

Σε διπλανό ακίνητο της οδού Νιάρχου, ακριβώς απέναντι από τις Εστίες του Πανεπιστημίου και τις εγκαταστάσεις του Τμήματος ΒΕΤ, βρίσκονται και τα τρία ακίνητα που έχουν επιλεγεί και για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί το ΦΕΚ στα οποία πρόκειται να αναπτυχθεί το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Εντός του επόμενου διαστήματος, όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης εντάσσεται το πρώτο τμήμα του έργου, σε έκταση 15.000 τ.μ. «Και αυτό προχωρά πολύ γρήγορα και αφού ολοκληρωθούν κάποιες μελέτες ακόμη, θα είμαστε έτοιμοι σύντομα να ξεκινήσουμε την κατασκευή για κάτι που πολλοί θεωρούσαν άπιαστο όνειρο και όμως θα γίνει και θα αποτελέσει μία επανάσταση για την πόλη και την Ήπειρο. Είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που ήδη έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να έρθουν στο Κέντρο, όπως και να κάνουν χρήση του Data Center, που θα δημιουργήσουμε σε διπλανό ακίνητο και είναι σημαντικό που με την κατασκευή της Νιάρχου αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα για να μην τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον, όπως είναι η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και η ενίσχυση των υποδομών για το διαδίκτυο. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, πιστεύω, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε στον «αέρα» τη διακήρυξη του έργου», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Επιπτώσεις στα έργα

από τις ακριβές ύλες

Καταλήγοντας ο κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε εάν οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών για τις κατασκευές, δημιουργούν πραγματικό πρόβλημα σε υπό εξέλιξη έργα. «Στο συγκεκριμένο έργο της Νιάρχου, δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, έχουμε όμως σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια όπως είναι οι γέφυρες που απαιτείται μεγάλη ποσότητα σιδήρου. Το υπουργείο όμως έδωσε τη λύση με την πρόβλεψη συντελεστών που θα διορθώνουν τα προβλήματα, όπου παρατηρούνται, θα κοστίσει όμως λίγο παραπάνω σε εμάς. Αντιμετωπίστηκαν πάντως και τα προβλήματα υποχρηματοδότησης που είχαμε στο τέλος του έτους με τα συγχρηματοδοτούμενε έργα και με τα έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», κατέληξε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ