Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:04
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Σπουδάζοντας την τέχνη της υφαντικής και της ξυλογλυπτικής

Off

Την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Τμήματος του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων στο Μέτσοβο συζήτησαν στη χθεσινή τους συνάντηση στην Περιφέρεια, ο Γεν. Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Βούτσινος, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Βούτσινου στο Μέτσοβο και συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον δήμαρχο Μετσόβου Κων. Τζαφέα, με τη στοχοθεσία να αφορά στη λειτουργία ενός νέου τμήματος του ΙΕΚ για την υφαντική και την ξυλογλυπτική τέχνη, που θα είναι μεταγυμνασιακού χαρακτήρα και επιπέδου τεχνίτη, όπως τόνισε

ο κ. Βούτσινος.

Η προσπάθεια αυτή, όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Βούτσινος εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης του 2ου βήματος του νέου Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση που ψηφίστηκε και ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2020, με το πρώτο βήμα να περιλαμβάνει τη λειτουργία των θεματικών ΙΕΚ, όπως αυτό που λειτουργεί από το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων στη Βελλά, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ιωαννίνων και αφορά την πρωτογενή παραγωγή, στον τομέα της γαλακτοκομίας – τυροκόμησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

«Σήμερα, εξετάζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας Επαγγελματικής Σχολής στο Μέτσοβο, για τις παραδοσιακές τέχνες. Θα καταλήξουμε στην τελική απόφαση σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων, αλλά μας ενδιαφέρει, εφόσον υπάρχουν οι δυνατότητες να μην αφήσουμε να χαθεί μία παραδοσιακή τέχνη», ανέφερε ο κ. Βούτσινος.

Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης είπε, ότι πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη, επιμένοντας και αυτός στο ότι δε μπορεί και δεν πρέπει να χαθούν παραδοσιακές τέχνες όπως είναι αυτή της υφαντικής κατά κύριο λόγο στο Μέτσοβο και αλλού, ενώ θα εξεταστούν και άλλες δυνατότητες και για επιμέρους τέχνες, που επίσης κινδυνεύουν να χαθούν.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ