Επικαιρότητα

Η ακρίβεια φέρνει σε δεινή θέση τους αγρότες

Off

Η πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος με την ακρίβεια και την εκτόξευση στα ύψη του κόστους παραγωγής, πυροδοτεί και τις αντιδράσεις σε όλη τη χώρα των αγροτών.

Στα Γιάννενα, κινητοποίηση με τη συμμετοχή και τρακτέρ έγινε τη Δευτέρα το πρωί με δύο σημεία αφετηρίας στην Ελεούσα και την Πεδινή και κατάληξη στο κέντρο της πόλης. Τα τρακτέρ παρατάχτηκαν έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας, στέλνοντας το μήνυμα ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητάνε στήριξη.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε πάρει μέτρα εδώ και 3 μήνες» είπε, μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων Χ. Λιούρης  υπογραμμίζοντας ότι  οι ζωοτροφές έχουν ακριβύνει κατά 60% και το ρεύμα κατά 150%.

Στο ψήφισμα που κοινοποιήθηκε αναφέρεται ότι «το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις τιμές διάθεσης των προϊόντων οι οποίες παραμένουν χαμηλές παρά τις όποιες αυξήσεις έχουν δοθεί, εξανεμίζουν τα εισοδήματα των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται να στερούν από τις οικογένειές τους ακόμη και τα απαραίτητα προς το ζην και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό για την οικονομία της χώρας».

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου, και αγροτικών συλλόγων, με τους αγρότες από τη μεριά τους να προγραμματίζουν πλέον τις ενέργειές τους για το επόμενο διάστημα.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου