Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 09:13
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Με μωβ χρώμα για την Ημέρα Επιληψίας

Off

Με μωβ χρώμα φωτίστηκε το δημαρχείο της πόλης των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Ιωαννιτών, στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, τη Δευτέρα.

Η δράση ευαισθητοποίησης για την επιληψία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας με τη συμμετοχή πολλών δήμων της χώρας, που φωταγώγησαν δημαρχεία και κτίρια με μωβ χρώμα που έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.

Με αυτή τη συμβολική κίνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση επιχείρησε να στείλει μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου, η Σοφία Μαρκούλα, επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ