Χωρίς κατηγορία

Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Off

Μία πρωτοποριακή επέμβαση, η ενδαγγειακή αποκατάσταση θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος έγινε με απόλυτη επιτυχία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Υπεύθυνος του πολύπλοκου αυτού εγχειρήματος ήταν ο ΕΒ’  ΕΣΥ Αγγειοχειρουργός Δημήτριος Χατζής της Χειρουργικής Κλινικής και ο ΕΑ’ ΕΣΥ επεμβατικός καρδιολόγος Δημήτριος Νίκας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής.

Στην πολύωρη και απαιτητική αυτή επέμβαση καταλυτικό ρόλο είχε η αγγειοχειρουργική ομάδα του ΠΓΝΙ, ο ΕΒ’ ΕΣΥ Δρ. Γεώργιος Καραολάνης, ο επικ. ΕΒ’ ΕΣΥ Ευάγγελος Αλεξίου, η ειδικευομένη Αρετή Βασιλείου, η αναισθησιολόγος Αθηνά Γκαρτζονίκα και το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό των Χειρουργείων του Νοσοκομείου.

Όπως σημειώνεται, τα θωρακοκοιλιακά ανευρύσματα αν και όχι ιδιαίτερα συχνά στον γενικό πληθυσμό, αποτελούν βαρύτατες παθολογικές οντότητες όπου  μέχρι πρόσφατα η «ανοικτή» χειρουργική επέμβαση – αποκατάσταση ήταν μονόδρομος.

Τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη των ενδαγγειακών μοσχευμάτων και της τεχνογνωσίας των Αγγειοχειρουργών αυτές οι επεμβάσεις γίνονται με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, μέσω μικρών ή και καθόλου τομών, με αποτέλεσμα τη γρήγορη ανάρρωση του ασθενή, την αποφυγή νοσηλείας σε ΜΕΘ και τη μείωση του χρόνου νοσηλείας σε ολίγες ημέρες, χωρίς την εμφάνιση μείζονων επιπλοκών. Η  αποκατάσταση και η επαναφορά του ασθενή στην φυσιολογική δραστηριότητα είναι ταχύτατη, με προφανή την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής, σε πρώιμο και απώτερο χρόνο μετά την επέμβαση.

Επεμβάσεις τέτοιου τύπου δεν απαιτούν μόνο εξειδικευμένες γνώσεις από πλευράς ιατρών, αλλά και τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο το ΠΓΝΙ διαθέτει, αλλά και εξελίσσει βάσει των αναγκών που δημιουργούνται. Ο συνδυασμός των παραπάνω έθεσε και τις βάσεις για την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων στο νοσοκομείο μας, που τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό πραγματοποιούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα μόνο Κέντρα, αναφέρει το νοσοκομείο.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει τους εμπλεκόμενους ιατρούς και νοσηλευτές για την πρωτοπόρα και άριστη διαχείριση του ασθενή.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ