Επικαιρότητα

Στο 90% οι πληρότητες για το τριήμερο στην πόλη

Off

Αναμφίβολα συνιστά και αποτελεί κορυφαία αντίφαση, τουλάχιστον όμως έχει θετικό πρόσημο, έστω κι αν δεν ερμηνεύεται τόσο εύκολα.

Ο λόγος, για την αυξημένη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων, τόσο στην πόλη, όσο και στους ορεινούς προορισμούς για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, που ξεκινά αύριο, με τις πληρότητες να θυμίζουν ημέρες του 2019, φτάνοντας το 90% στην πόλη και αγγίζοντας το απόλυτο στα ορεινά.

Η αντίφαση προφανώς σχετίζεται με τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, με τις τεράστιες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, που θα περίμενε κάποιος να λειτουργήσουν αρνητικά ως προς την επισκεψιμότητα των ημερών. Αυτό όμως δεν αποτυπώνεται σε αριθμητικά δεδομένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στ. Σιούτης, κάτι που έχει πολλαπλές ερμηνείες και μία από αυτές είναι η ανάγκη που αισθάνεται ο Έλληνας, να βρει λίγες ημέρες ξεκούρασης, ουσιαστικά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, παρότι η τελευταία αρνείται να μας… εγκαταλείψει.

Επίσης, το ζήτημα της αύξησης του κόστους για τις μετακινήσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά, σε αυτόν τον τομέα όμως φαίνεται πως ρόλο παίζουν και οι τιμές των ξενοδοχείων και καταλυμάτων στην περιοχή, που έχουν παραμείνει στα επίπεδα του 2019, παρά την τεράστια αύξηση στο ενεργειακό κόστος λειτουργίας των μονάδων.

«Θεωρούμε, ότι αν δεν υπήρχαν και αυτές οι αυξήσεις θα είχαμε φτάσει στο απόλυτο 100% ρεκόρ της πληρότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση, και παρά τα προβλήματα αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, ότι η περιοχή μας είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός», ανέφερε ο κ. Σιούτης, με τα μηνύματα επίσης να είναι ενθαρρυντικά για το επόμενο διάστημα, κυρίως λόγω της διεξαγωγής μεγάλων συνεδρίων. Στις αρχές Απριλίου πραγματοποιείται στα Ιωάννινα το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοροτεχνικών και στις 14-16 Απριλίου το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.

Αισιοδοξία για πτήσεις

από το εξωτερικό

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και για την Ένωση Ξενοδόχων για το επόμενο διάστημα. Από τη θερινή σεζόν και με το βλέμμα στραμμένο στο 2023 και έπειτα βρίσκεται στις συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους για πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό με προορισμό το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ο κ. Σιούτης έκανε γνωστό, πως ήδη επιτεύχθηκε συμφωνία για την έναρξη πτήσεων από το Βελιγράδι της Σερβίας και γίνονται προσπάθειες ώστε να «ανοίξουν» και άλλες πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες, με προτεραιότητα στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Σε αυτές τις προσπάθειες θα πρέπει να προστεθούν και οι πτήσεις τσάρτερ που θα αρχίσουν από τα μέσα Μαΐου από τις Σκανδιναβικές χώρες, στο πλαίσιο συμφωνιών, που έχουν ήδη γίνει με την εταιρεία Apollo.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου