Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:39
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

Βαρύς «πονοκέφαλος» οι λογαριασμοί ρεύματος

Off

Είναι αδύνατο να ανταποκριθούν οι ΤΟΕΒ στην αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος που φτάνουν το τελευταίο δίμηνο στα γραφεία τους, για τις χρεώσεις που προκύπτουν από τη λειτουργία των αντλιοστασίων, με τις αυξήσεις να έχουν ξεπεράσει το 50% και να αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο το επόμενο δίμηνο.

Η κατάσταση σύμφωνα με τον Ηρακλή Μπαλαντάνη, πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας, που διαχειρίζεται συνολικά 35.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα, είναι εφιαλτική και για τη λειτουργία του Οργανισμού, όπως όμως και για την επιβίωση των παραγωγών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπαλαντάνης μιλώντας στο ITV, από τις 7.000 στρέμματα που ποτίζονται σήμερα και τα οποία διαχειρίζεται ο ΤΟΕΒ, εισπράττει 10 ευρώ το στρέμμα, όμως μόνο από τις ανατιμήσεις των τιμολογίων ρεύματος, το κόστος φτάνει τα 15 ευρώ το στρέμμα.

«Επομένως, μπαίνουμε μέσα ως ΤΟΕΒ με το καλημέρα και είναι αδύνατο να βγουν αυτά τα έξοδα», ανέφερε ο κ. Μπαλαντάνης, που έδωσε επίσης και μία δραματική εικόνα για τους παραγωγούς στα όρια του ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας.

«Υπάρχουν παραγωγοί τριών ταχυτήτων που θα καλλιεργήσουν ή δε θα καλλιεργήσουν. Εκείνοι που έχουν μία μικρή μονάδα παραγωγής, θα καλλιεργήσουν σίγουρα, για να ταΐσουν τα ζώα τους. Η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνοι που διατηρούν μεγάλες μονάδες, οι οποίοι επίσης θα καλλιεργήσουν για να ταΐσουν τα ζώα τους και υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία παραγωγών, που είναι εκείνοι που καλλιεργούν και εμπορεύονται. Σε όλους αυτούς όμως, δε βγαίνουν τα κοστολόγια με τις ανατιμήσεις του πετρελαίου, των ζωοτροφών, των λιπασμάτων, των φαρμάκων και όλων των υπολοίπων», ανέφερε.

Καταλήγοντας, τόνισε, ότι τα μέτρα στήριξης των παραγωγών και γενικότερα της πρωτογενούς παραγωγής που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο πέρα «από ένα χτύπημα στην πλάτη. Ας μας πουν αυτοί που αποφασίζουν, με ποιον τρόπο θα μπορέσει να καλλιεργήσει κάποιος, που πέρυσι δούλευε, αγοράζοντας πετρέλαιο με 1,05 ευρώ και φέτος πρέπει να αγοράσει με 2 ευρώ το λίτρο», κατέληξε ο κ. Μπαλαντάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ