Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 05:23
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2023
Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΙΒΑΣ Στη ΔΕΗ με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Off

Τα γραφεία της ΔΕΗ επισκέφτηκαν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Χρήστος Γρίβας και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Αλέκος Μπαλακέρας.

Στην ενημέρωση που έκαναν στους εργαζόμενους αναφέρθηκαν  στα άμεσα μέτρα που αναφέρονται στο πρόγραμμα των 50 ημέρων, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ανάσχεση της ενεργειακής φτώχειας, και τα οποία είναι:

«Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%, με άμεση επίπτωση στις τιμές χονδρεμπορικής και λιανικής.

• Φορολόγηση άμεσα των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων.

• Μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων ρεύματος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ).

• Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος, ειδικότερα τους ευάλωτους καταναλωτές αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Εκτός από τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει «μια ενεργειακή και κλιματική πολιτική συνολικά διαφορετική από τη σήμερα εφαρμοζόμενη. Στο πλαίσιο αυτό, στο πρόγραμμά του προβλέπεται η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ και την αξιοποίησή της για τη μείωση του κόστους ρεύματος, την αλλαγή ενεργειακού μείγματος και το σπάσιμο του καρτέλ ενέργειας, η ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του εποπτικού και ελεγκτικού ρόλου της Πολιτείας στον ενεργειακό τομέα, και ιδίως στις υποδομές, που αποτελούν φυσικά μονοπώλια, αναθεώρηση της λειτουργίας της αγοράς ενέργειας (Targetmodel) με στόχο: α. την αποσύνδεση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από τις τιμές φυσικού αερίου ή άλλων ακραίων τιμών καυσίμων, β. τον έλεγχο του ποσοστού κέρδους, γ. τη μείωση ρυθμιζόμενων χρεώσεων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και δ. δεσμευτικό ποσοστό για διμερή και προθεσμιακά συμβόλαια και εφαρμογή αυστηρών ελέγχων στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού και αυστηροποίηση των κυρώσεων για έλλειψη διαφάνειας και ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών», σημειώνεται ακόμα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ