Πολιτισμός

Από την Ήπειρο ξεκινά πιλοτικά η πιστοποίηση μουσείων

Off

Με διαδοχικές συσκέψεις και συναντήσεις στην περιφέρεια Ηπείρου και στο δημαρχείο Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της περιοδείας της υπ. Πολιτισμού, που συνοδεύτηκε με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για νέες πρωτοβουλίες.

Αυτές έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο δημαρχείο μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ και τις αντιδημάρχους Ελ. Ακονίδου και Χριστ. Κωτσαντή αντίστοιχα.

Η κα Μενδώνη στις δηλώσεις στα τοπικά μέσα αμέσως μετά, ανακοίνωσε πως το υπ. Πολιτισμού ξεκινά πιλοτικά από την Ήπειρο μία διαδικασία αναγνώρισης και πιστοποίησης των κρατικών μουσείων, ώστε να πληρούν τις καλύτερες και αυστηρότερες προδιαγραφές για τον επισκέπτη και παράλληλα στην αναγνώριση των δημοτικών μουσείων, των Πινακοθηκών και των παρόμοιων υποδομών που διαθέτουν οι Κοινωφελείς Οργανισμοί.

«Συζητήσαμε με τον κ. δήμαρχο και τους συνεργάτες του για τον τρόπο ενίσχυσης της συνεργασίας μας, σε τομείς όπως η Χειροτεχνία, οι Πινακοθήκες, οι Φιλαρμονικές, για τους οποίους σκεφτόμαστε στο υπουργείο, να προκηρύξουμε κάποιες δράσεις και συμφωνήσαμε να υπάρχει μία κοινή προετοιμασία και με τον δήμο Ιωαννιτών. Από εκεί και ύστερα όμως στην Ήπειρο, εφαρμόζουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με την πιστοποίηση και αναγνώριση των μουσειακών υποδομών, όπως το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο των Ιωαννίνων.

Τα μουσεία αυτά θα αποκτήσουν πιστοποίηση και αναγνώριση μέσα από μία αυστηρή διαδικασία προδιαγραφών.

Θέτουμε αυτοπεριορισμούς και ενισχύουμε την ποιότητα των υπηρεσιών στον επισκέπτη και παράλληλα προχωράμε τη διαδικασία αναγνώρισης των δημοτικών μουσείων, των Πινακοθηκών και άλλων υποδομών των Κοινωφελών Οργανισμών», ανέφερε η κα Μενδώνη.

ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης στην περιφέρεια

Νωρίτερα, στη συνάντηση που έγινε στο διοικητήριο της περιφέρειας συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, ο σχεδιασμός για την επόμενη και για τα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις προτάσεις για έργα αστικών αναπλάσεων και Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων. Την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και τις ανακοινώσεις που έγιναν από την κα Μενδώνη εξέφρασαν τόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, όσο και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Στ. Καλογιάννης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου