Επικαιρότητα

4,9 εκατ. ευρώ για ποιοτικότερες υπηρεσίες ύδρευσης

Off

Μετά από την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στους Δήμους Ζίτσας και Δωδώνης ανακοινώθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και μιας μεγάλης παρέμβασης για ποιοτικότερες υπηρεσίες ύδρευσης σε κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Τζουμέρκων και Κατσανοχωρίων με την απόφαση ένταξης του έργου «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων ύδρευσης Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» στον Άξονα «Περιβάλλον» του προγράμματος.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4.911.314,40 ευρώ,  περιλαμβάνει τρία υποέργα.  Το μεγαλύτερο (4.052.419,35 ευρώ) αφορά την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης των οικισμών Μονολιθίου, Ποτιστικών, Βαπτιστού, Πλατανούσας, Προσηλίου, Ελληνικού, Αετορράχης και Μιχαλιτσίου, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα, λόγω παλαιότητας. Επιπλέον, στους οικισμούς Βαπτιστού, Ελληνικού και Αετορράχης θα κατασκευαστούν νέες υδατοδεξαμενές, μεγέθους 150 m3, 70 m3 και 70 m3 αντίστοιχα. Το δεύτερο υποέργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου ποσοτικών και ποιοτικών παραμέτρων και ελέγχου διαρροών του συστήματος ύδρευσης (852.940,20 ευρώ). Τέλος, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων χρηματοδοτείται (5.954,85 ευρώ) και για τη σύνταξη και προετοιμασία του φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης.

«Η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης αποτελεί ένα διαρκές στοίχημα, που η ένταξη του συγκεκριμένου έργου προς χρηματοδότηση μας δίνει τη δυνατότητα να το κερδίσουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό. Συνεχίζουμε μεθοδικά να αξιοποιούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, με στόχο να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες στον μικρότερο δυνατό χρόνο», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου