Επικαιρότητα

Πόλος καινοτομίας με το νέο κτίριο του ΙΤΕ

Off

Η Περιφέρεια Hπείρου θα υποστηρίξει το Ι.Τ.Ε. ώστε να προχωρήσει το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών στα Ιωάννινα και να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος καινοτομίας στην περιοχή του Πανεπιστημίου αφού γειτονικά θα αναπτυχθεί και το Πάρκο Καινοτομίας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη, και τον διευθύνοντα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών του ΙΤΕ στα Ιωάννινα, καθηγητή Σάββα Χριστοφορίδη, είχε την Τρίτη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ι.Τ.Ε. για την επίβλεψη εκ μέρους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας δύο έργων κατασκευής κτιρίων του Ι.Τ.Ε. στα Ιωάννινα («Υποδομή Έρευνας και Καινοτομίας του ΙΤΕ στα Ιωάννινα») και στην Πάτρα («Καινοτόμος Εγκατάσταση Πράσινης Ενεργειακής Μετάβασης στη Πάτρα»).

Το κτίριο του Ι.Τ.Ε. στα Ιωάννινα αναμένεται να υλοποιηθεί παράλληλα με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και θα χρηματοδοτηθεί εξίσου από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η ανέγερση του νέου του κτιρίου του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί σε έκταση που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εντός της Πανεπιστημιούπολης.

«Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών του Ι.Τ.Ε. θα ανεγερθεί σε κοντινή έκταση με το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μετατρέψουν την περιοχή σε «κύτταρο» καινοτομίας και έρευνας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου