Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 06:09
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2022
Πολιτισμός

Πιο «ελεύθερο» το Μικρό αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας

Off

Οι εργασίες μετατόπισης του δικτύου αποχέτευσης, ύδρευσης και όμβριων υδάτων, στο Μικρό αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας, ολοκληρώθηκαν όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αρταίων την Τρίτη.

Ειδικότερα, αφαιρεθήκαν οι αγωγοί μέσα από τον χώρο του αρχαίου θεάτρου, ενώ στην συνέχεια η ΔΕΥΑΑ πέρασε περιμετρικά την αποχέτευση ομβρίων/ακαθάρτων και την ύδρευση, αφού πρώτα έγινε η στερέωση των πρανών.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Βασίλης και στελέχη της ΔΕΥΑΑ καθώς και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να δουν από κοντά την πορεία των εργασιών, αλλά και να ενημερωθούν από τον εργολάβο για την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κατά την επίσκεψη του στο σημείο τόνισε: «Ήταν μια εικόνα που δεν τιμούσε καθόλου την πόλη μας και όσοι φώναζαν, φώναζαν δικαίως. Από εδώ και στο εξής όμως, το μικρό αρχαίο Θέατρο της Αμβρακίας είναι “απελευθερωμένο” από τους πλαστικούς σωλήνες, μιας και η ΔΕΥΑΑ πέρασε περιμετρικά την αποχέτευση ομβρίων/ακαθάρτων και την ύδρευση, αφού πρώτα όμως έγινε η στερέωση των πρανών.

Μαζί με την Αρχαιολογία και χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Ηπείρου, σε λίγο καιρό το αρχαίο Θέατρο της Αμβρακίας και o περιβάλλοντας χώρος αυτού, θα είναι έτοιμος να μας μεταφέρει την μαγεία της ιστορίας μας και να ενσωματωθεί αυτός ο όμορφος χώρος στην ζωή της πόλης μας, αποτελώντας και ένα χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ