Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 12:42
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας στην Εγνατία Οδό

Off

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός οδηγού Ι.Χ που κινούνταν στην Εγνατία Οδό, στη σήραγγα της Παραμυθιάς με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και αυτό προσέκρουσε στα τοιχώματα της σήραγγας για να ανατραπεί στη συνέχεια.

Οδηγοί και επιβάτες τεσσάρων άλλων Ι.Χ που ακολουθούσαν στην ίδια κατεύθυνση εντοπίζουν τον εγκλωβισμένο οδηγό στο όχημα, από το οποίο είχαν αρχίσει να βγαίνουν καπνοί και ενημερώνουν από τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης την Εγνατία Α.Ε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετά από λίγη ώρα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής φτάνουν στο σημείο και με προσεκτικές κινήσεις απεγκλωβίζουν τον τραυματία οδηγό, που διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο πλησιέστερο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Όλα τα παραπάνω δε συνέβησαν στην πραγματικότητα, αλλά στο πλαίσιο της άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην σήραγγα της Παραμυθιάς με κατεύθυνση προς την Ηγουμενίτσα.

Ο σκοπός της άσκησης

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξοικείωση των αρμόδιων υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού οδικού συμβάντος.

Η άσκηση έδωσε την δυνατότητα για την ανάπτυξη, τη δοκιμή και τον έλεγχο από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών (ΥΕΑ) (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πολιτική Προστασία) την Εγνατία Οδό Α.Ε. και τους αναδόχους λειτουργίας και συντήρησης της οδού, όλων των απαραίτητων διαδικασιών, επικοινωνιών, τακτικών κλπ., οι οποίες θα επιτρέψουν σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος την ταχύτερη και αποτελεσματική διαχείρισή του, με κύριο γνώμονα την προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων που έχουν εμπλακεί στο περιστατικό, τη διαφύλαξη της ασφάλειας των στελεχών των ΥΕΑ που θα επέμβουν για να διαχειριστούν το περιστατικό, τη μέριμνα για τις υποδομές και τον εξοπλισμό της οδού και την προστασία του περιβάλλοντος ως απόρροια αυτού. Όλα τα παραπάνω αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα στην περίπτωση συμβάντος στο ιδιαίτερο περιβάλλον μιας οδικής σήραγγας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ