Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:06
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαρτίου 2024
Επικαιρότητα

Συνεχής εκπαίδευση και υπό νέες συνθήκες

Off

Μία περίοδος σεμιναρίων εκπαίδευσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, είναι αυτή που διανύει το Πυροσβεστικό Σώμα από τις 11 έως τις 23 Μαρτίου, ως συνέχεια της εκπαίδευσης του προσωπικού στις νέες συνθήκες που αναφέρονται στις φυσικές καταστροφές, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Και στις τέσσερις πόλεις – έδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου πραγματοποιούνται από την Τρίτη τα σεμινάρια με τον Αρχιπύραρχο Κων. Τσιώπο, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου σε δηλώσεις του στο ITV να αναφέρεται στις νέες απαιτήσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω της κλιματικής κρίσης και των ραγδαίων αλλαγών που αυτή έχει επιφέρει.

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας του προσωπικού γίνονται και αυτές οι ενημερώσεις και τα σεμινάρια όπως και η πρακτική άσκηση. Η αρχή έγινε με την ενημέρωση – εκπαίδευση των αξιωματικών στην Αθήνα, οι οποίοι τώρα είναι οι εκπαιδευτές για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

«Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση δεν μας αφορά ή ότι δεν είναι απαραίτητη. Οφείλουμε και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να αξιοποιήσουμε τα επιστημονικά επιτεύγματα για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο πεδίο», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιώπος που σχολίασε και τις ποιοτικές διαφορές σε μέσα και προσωπικό σήμερα, σε σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα πριν από 10-15 χρόνια. «Το επίπεδο της προετοιμασίας, το επίπεδο των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας και η κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού είναι πολύ βελτιωμένα. Αυτό όμως που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, οι φυσικές καταστροφές που έρχονται με σφοδρότητα και απροειδοποίητα δημιουργούν ένα σύνθετο σκηνικό πολλαπλών αναγκών άμεσης αντιμετώπισης όχι μόνο στα δάση, αλλά και στα αστικά περιβάλλοντα», τόνισε.

Καταλήγοντας και ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου από την 1η Απριλίου, ο κ. Τσιώπος απηύθυνε ισχυρές συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να προβαίνουν σε ενέργειες όπως η καύση κλαδεμάτων και οι εργασίες στην ύπαιθρο και μάλιστα χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, γιατί είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αυτόφωρη διαδικασία και την επιβολή υψηλών διοικητικών προστίμων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ