Επικαιρότητα

Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει του χειμώνα

Off

Τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Υφυπουργός πραγματοποίησε συσκέψεις με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, με αντικείμενο την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας λόγω της χειμερινής περιόδου. Επιπλέον, τέθηκαν οι βάσεις για την έναρξη του σχεδιασμού αποτελεσματικότερης προετοιμασίας για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, με έμφαση στις δράσεις πρόληψης.

Στα Ιωάννινα ο Υφυπουργός συσκέφθηκε με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων Υποστράτηγο Δημήτριο Κοντογιάννη, τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου Αρχιπύραρχο Απόστολο Βασδέκη, με στελέχη της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, καθώς και τους Διοικητές 5ης Ε.Μ.Α.Κ. και 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε.          

Μετά το πέρας των συσκέψεων ο κ. Τουρνάς σημείωσε: «Φέτος αντιμετωπίσαμε ένα πολύ δύσκολο και θερμό καλοκαίρι, που χαρακτηρίστηκε από ακραία φυσικά φαινόμενα. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις και όλος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητά μας ενάντια στις φυσικές  καταστροφές. Εστιάζοντας στον τομέα της πρόληψης και ενισχύοντας τις δυνάμεις καταστολής, αναβαθμίζοντας τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες για να έχουμε ακόμα πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στο πεδίο.  Μεθοδευμένα, με στρατηγικό σχέδιο. Αυτό κάνουμε καθημερινά και η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής, συλλογική και συντονισμένη».

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθεί Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Σταθμούς σε Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα και Φιλιππιάδα και να ενημερωθεί διεξοδικά για όλα τα θέματα – επιχειρησιακά και οργανωτικά – που απασχολούν τους Πυροσβέστες.

Παράλληλα, ο κ. Τουρνάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 2η Ε.Μ.Α.Κ. και της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις αντίστοιχες της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. και της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε στα Ιωάννινα, όπου εξήρε την προσφορά των Πυροσβεστών, υπογραμμίζοντας την πολύτιμη συνδρομή τους στις μάχες με τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, το περασμένο καλοκαίρι.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ