Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 02:24
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουνίου 2024
Επικαιρότητα

Ισχυρό μήνυμα αποτροπής προς κάθε επιβουλέα

Off

Η εκπαίδευση του προσωπικού στην αντιμετώπιση ταχέως εξελισσόμενων καταστάσεων στο σύγχρονο πεδίο μάχης για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων, ήταν ο στόχος της άσκησης «Δυναμική Αντίδραση 2024» που πραγματοποίησε η 8η ΤΑΞ/ Μ.Π. στο ύψωμα Πενταλώνι της Ζίτσας την περασμένη Παρασκευή.

Μία άσκηση ο χαρακτήρας της οποίας μετεβλήθη πριν καν ξεκινήσει λόγω του ατυχούς συμβάντος προφανώς από αστοχία υλικού που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διακομίστηκαν με εκδορές στο ΠΓΝΙ και πήραν εξιτήριο το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας όπως εξήγησε και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί η άσκηση με πραγματικά πυρά όπως προβλεπόταν αφού έπρεπε να προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος για τους λόγους για τους οποίους υπήρξε το συμβάν και για να αποφευχθεί και η παραμικρή περίπτωση επανάληψης.

Ωστόσο ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση της άσκησης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την οργάνωση, τις κινήσεις και τις διαδικασίες στο πεδίο μάχης που πραγματοποιήθηκαν με υποδειγματικό όπως είπε τρόπο, απονέμοντας τα εύσημα στη διοίκηση της 8ης ΤΑΞ/Μ.Π. και τους συντελεστές της άσκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και πριν από έναν ακριβώς χρόνο η άσκηση περιελάμβανε διαφορετικά σενάρια εμπλοκής με κύρια αποστολή των δυνάμεων της Ταξιαρχίας την προστασία ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, κοινωφελών χώρων και γραμμών συγκοινωνιών.

Εκτός από τις μονάδες της 8ης ΤΑΞ/Μ.Π. στην άσκηση έλαβαν μέρος και τμήματα της Εθνοφυλακής.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση

από την ΕΣΠΕΙ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχές του για περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους τους οι οποίοι τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Ζίτσας.

«Ευελπιστούμε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που οικογένειες στρατιωτικών βιώνουν την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας και την ασφάλεια των οικείων τους», αναφέρεται σχετικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ