Επικαιρότητα

«Ποδαρικό» από τη Σουηδία για την καλοκαιρινή περίοδο

Off

«Ποδαρικό» στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο για την Ήπειρο, έκανε η πρώτη πτήση τσάρτερ για το καλοκαίρι, ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι. Το πρώτο τσάρτερ με επισκέπτες για τα ηπειρωτικά παράλια, αλλά και για την περιοχή του Ζαγορίου, έφτασε στις 12.30 της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, από τη Στοκχόλμη, με 216 επιβάτες.

Ωστόσο, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πτήσης αυτής, ήταν ότι οι επιβάτες δεν ήταν όλοι Σουηδοί, αλλά ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετοί Ηπειρώτες της αποδημίας στη Σουηδία και στις άλλες σκανδιναβικές χώρες, που βρήκαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα πατρογονικά τους εδάφη, με μία απευθείας πτήση, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τους επιβάτες και το πλήρωμα της πρώτης πτήσης τσάρτερ για την τουριστική σεζόν, υποδέχθηκαν σε μία όμορφη εκδήλωση, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με τη διοίκηση του αεροδρομίου και το Τμήμα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Δέλτα, που προσέφεραν μία μικρή πρώτη γεύση από τοπικές παραδοσιακές συνταγές στους επισκέπτες. Η Ένωση Ξενοδόχων παράλληλα προσέφερε και ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και από ένα αναμνηστικό δωράκι σε κάθε επιβάτη της πτήσης.

Αισιοδοξία

Ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων, προϊστάμενος της τοπικής ΥΠΑ Βασίλης Μητσιμάρης δήλωσε αισιόδοξος, για την πορεία της τουριστικής σεζόν ως προς τις πτήσεις τσάρτερ προς τα Ιωάννινα, οι οποίες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα και με άλλες πτήσεις από Δανία και Νορβηγία και από το τέλος Ιουνίου και από τη Σερβία. «Είναι θετικό, ότι φέτος ξεκινήσαμε ένα μήνα γρηγορότερα από πέρυσι και θεωρώ, ότι τα πράγματα είναι ευοίωνα», τόνισε ο κ. Μητσιμάρης, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους τοπικούς φορείς που έχουν βοηθήσει για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στ. Σιούτης επανέφερε στο προσκήνιο και τις άλλες πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων, για την προσέλκυση εταιρειών χαμηλού κόστους, ώστε να υπάρχει σύνδεση των Ιωαννίνων και με άλλες χώρες, αλλά και την πρόταση για ένταξη στα δρομολόγια των άγονων γραμμών, της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο.

Από την εταιρεία Apollo, που συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο Αντώνης Ζυγούρης τόνισε, ότι στα σχέδιά της είναι η υλοποίηση ενός ξεχωριστού προγράμματος, με προορισμό την περιοχή του Ζαγορίου, αν και ήδη, όπως είπε, αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τα ορεινά της Ηπείρου από τα παράλια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου