Επικαιρότητα

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Πρώτη πτήση τσάρτερ από την Κατάνια της Ιταλίας

Off

Στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων προσγειώθηκε το πρωί της Παρασκευής πρώτη πτήση τσάρτερ από την Κατάνια, δίνοντας έτσι κι ένα στίγμα για το άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Ιταλίας.

Κάθε Παρασκευή αεροσκάφος της εταιρείας θα προσγειώνεται στα Ιωάννινα από την Κατάνια της ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου της Κατάνιας βρίσκεται ήδη αναρτημένος ο προορισμός «Ιωάννινα».

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), όσον αφορά την δυναμικότητα στη διαχρονική εξέλιξη επισκεπτών στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην υψηλότερη θέση βρίσκεται η Ιταλία (+38,0%) από 50,3 χιλιάδες επισκέπτες το 2016 σε 69,4 χιλιάδες το 2019. Ανά χώρα προέλευσης και σε συμφωνία με την ανάλυση, που προηγήθηκε, το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων προέρχεται από την Γερμανία, ενώ ακολουθεί η Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Συνολικά σχεδόν ένα στα δύο ευρώ εισπράξεων στην Περιφέρεια Ηπείρου προέρχονται από επισκέπτες των παραπάνω χωρών.Η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση αυξήθηκε κατά 8,6% την περίοδο εξέτασης, με υψηλότερη αύξηση των επισκεπτών από την Ιταλία (+20,2%).

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ