Επικαιρότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Άνιση μεταχείριση μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Off

Για άνιση μεταχείριση των μαθητών του διαδικτυακού λυκείου, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, κάνει λόγο ο Σύλλογος Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα (HELLESCC).

Με επιστολή του επισημαίνει πως οι εν λόγω μαθητές πρόκειται να εξεταστούν σε θέματα της Τράπεζας Θεμάτων και σε ύλη που δεν έχουν διδαχθεί, καθώς δεν παρακολούθησαν την ίδια ύλη με τους συμμαθητές τους στη διά ζώσης διδασκαλία λόγω καθυστερήσεων, ελλείψεων καθηγητών και τεχνικών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη κατέθεσαν ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή του Συλλόγου, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να επανεξετάσει άμεσα το ζήτημα. Μεταξύ των λύσεων που προτείνονται είναι να εξεταστούν οι μαθητές της συγκεκριμένης ομάδας είτε ενδοσχολικά είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι εξετάσεις πρέπει να αφορούν στην ύλη που καλύφθηκε, με θέματα που έχουν οριστεί από τους διδάσκοντες, ή οι μαθητές να εξαιρεθούν από την εξεταστική διαδικασία και να προαχθούν με το μέσο όρο των δύο τετραμήνων – όπως έγινε τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ