Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 09:17
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Περιπολίες για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων

Off

Τακτικές περιπολίες για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές Natura της Ηπείρου θα κάνει από σήμερα ένας από τους πέντε Βελγικούς Ποιμενικούς σκύλους με τον χειριστή του ως «Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά παραδόθηκαν την Παρασκευή παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά στις Μονάδες Προστατευόμενων Περιοχών της Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι Ποιμενικοί, οι οποίοι θεωρούνται η καλύτερη ράτσα στο είδος τους καθώς συνδυάζουν αντοχή, ταχύτητα, εξυπνάδα, εξαιρετική όσφρηση και ακοή, γεννήθηκαν τον περασμένο Μάιο στην Huelma της Ισπανίας όπου και  εκπαιδεύτηκαν  εντατικά σε εξειδικευμένο κέντρο της χώρας, με την εκπαίδευση τους να ολοκληρώνεται στη Λάρισα από τους ίδιους Ισπανούς εκπαιδευτές.

Ο κ. Αμυράς δήλωσε: «Η Ήπειρος με τα εξαιρετικής σημασίας οικοσυστήματα και την σπάνια βιοποικιλότητα που διαθέτει αποκτά σήμερα ακόμη μια ασπίδα προστασίας. Η παρουσία και δράση του Βελγικού Ποιμενικού Σκύλου θα περιορίσει σημαντικά τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, συντελώντας στη διατήρηση των ειδών άγριας πανίδας της περιοχής. Η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικά κλειδιά απέναντι στην κλιματική κρίση».                                                                  

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ