Επικαιρότητα

Σε υψηλούς ρυθμούς και με ευρεία απεύθυνση

Off

Το 55% των ασθενών που απευθύνονται είτε για εξετάσεις είτε για νοσηλεία είτε για χειρουργικές επεμβάσεις στο ΠΓΝΙ, προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Δυτ. Ελλάδας από την Αιτωλοακαρνανία και τα Ιόνια Νησιά, μέχρι τη Δυτ. Μακεδονία και τη γειτονική Αλβανία, ενώ το υπόλοιπο 45% αναφέρεται σε κατοίκους των Ιωαννίνων.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του ΠΓΝΙ Νίκος Κατσακιώρης, που μίλησε στο δελτίο του ITV, το βράδυ της Τρίτης, δίνοντας παράλληλα και αριθμητικά στοιχεία για την προσέλευση ασθενών στο νοσοκομείο από τις αρχές του 2022 και για το πρώτο πεντάμηνο.

Σε αυτό το διάστημα, όπως είπε, προσήλθαν στο ΠΓΝΙ 110.000 ασθενείς, εκ των οποίων 6.100 στα εξωτερικά ιατρεία της Ογκολογικής Κλινικής. 55.000 πολίτες χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πραγματοποιήθηκαν 4.500 χειρουργικές επεμβάσεις.

«Είναι μία τεράστια δραστηριότητα, που επιβεβαιώνει, ότι το ΠΓΝΙ είναι από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που επιστρέφει μάλιστα σε αριθμούς και γενικότερη δραστηριότητα σε ρυθμούς προ πανδημίας. Εξυπηρετούμε έναν τεράστιο όγκο ασθενών όχι όμως μόνο από τα Γιάννενα, αλλά από ολόκληρη τη Δυτ. Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, τη Δυτ. Μακεδονία και τη γειτονική Αλβανία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσακιώρης, που πρόσθεσε, ότι η εξαιρετική υποδομή του νοσοκομείου αποδεικνύεται περαιτέρω και από το ότι σε ετήσια βάση, οι διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης για περιστατικά που δε μπορούν να αντιμετωπιστούν στο ΠΓΝΙ, δεν ξεπερνούν τον αριθμό των πέντε, σε αντίθεση με τις εκατοντάδες διακομιδές από άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας προς το ΠΓΝΙ.

«Μαραθώνιος» επεμβάσεων σε live μετάδοση

Αφορμή για την παρουσία του κ. Κατσακιώρη στο ITV στάθηκε η μεγάλη πρωτοβουλία στην οποία παίρνει μέρος σήμερα Πέμπτη το νοσοκομείο, που θα πραγματοποιήσει υψηλών απαιτήσεων επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αγγείων, που θα μεταδίδονται διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο.

Συνολικά, είκοσι πέντε (25) Κέντρα Καρδιολογίας από όλον τον κόσμο θα συνδεθούν ζωντανά για 24 ώρες, και θα μεταδίδουν διαδοχικά, δύσκολες και ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις αγγειοπλαστικής. ‘Ένας εντυπωσιακός “Μαραθώνιος” θα ξεκινήσει με ζωντανή αναμετάδοση επεμβάσεων αγγειοπλαστικής από νοσοκομεία της Ιαπωνίας, και της Αυστραλίας, για να ακολουθήσουν η Μαλαισία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και η Ινδία. Ακολούθως θα συνδεθούν Νοσοκομεία από την Ευρώπη, με την συμμετοχή της Ελλάδας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ιταλίας, Τουρκίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε όλη την διάρκεια, αυτού του Φιλανθρωπικού και Επιστημονικού Ζωντανού “Μαραθωνίου”, θα γίνονται δωρεές από όλο το Κόσμο, με σκοπό την συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί, μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” στα Νοσοκομεία της Ουκρανίας.

«Η επιλογή του Ιατρού της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Δρ. Δημητρίου Νίκα, και του Νοσοκομείου μας, από διεθνή ομάδα καταξιωμένων επεμβατικών Καρδιολόγων, να συμμετάσχουμε σε αυτό το Παγκόσμιο Επιστημονικό και Φιλανθρωπικό γεγονός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και απαιτητική δοκιμασία την οποία ευελπιστούμε, να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία», σημείωσε ο κ. Κατσακιώρης.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ