Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 09:18
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Λύσεις για την προστασία και ανάδειξη της Λίμνης

Off

Την προστασία και ανάδειξη της Λίμνης και τα θέματα που προκύπτουν συζήτησαν η αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023 και τα στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Π.Π. Ηπείρου, Κατερίνα Χιωτέλλη (προϊσταμένη), Παναγιώτη Νίτα (σύμβουλος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος),  Βαρβάρα Νούτσου (Μηχανικός Χ.Π.Π.Α.) και Χρήστος Φελιάς, Σωτήριος Σίμος, Παύλος Σώζος (φύλακες).

Η παράταξη εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της Θεοδώρα Ζαλαβρά, Γιάννη Παπαγιάννη, και Κώστα Τσάγκα, οι οποίοι συνόδευαν την Τατιάνα Καλογιάννη.

Η προϊσταμένη της Μονάδας Κ. Χιωτέλη, ενημέρωσε για τις επιπτώσεις στη λειτουργία των φορέων που επέφεραν οι αλλαγές του νέου θεσμικού πλαισίου των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις, υπηρεσίες και παρεμβάσεις της Μονάδας, που εκπονούνται αυτό το χρονικό διάστημα, και οι οποίες θα δώσουν κρίσιμες κατευθύνσεις προς όφελος της Λίμνης Παμβώτιδας. Οι δύο από τις μελέτες αυτές αφορούν στη «Φέρουσα ικανότητα για τις δράσεις αναψυχής στη Λίμνη» και στον «Καθορισμό οικολογικών αξιών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων».

Η Τατιάνα Καλογιάννη αφού αναφέρθηκε στη μελέτη Αναβάθμισης Λιμναίας Συγκοινωνίας στη Λίμνη Παμβώτιδα που είχε εκπονηθεί επί θητείας της, από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, και τις φιλοπεριβαλλοντικές παρεμβάσεις που προτείνονται σε αυτή, τόνισε ότι αποτελεί κύριο μέλημα της παράταξης Ιωάννινα_2023 η στενή και αδιάλειπτη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής, με στόχο να ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία της Λίμνης, αλλά και παράλληλα να υλοποιηθούν και υποδομές αναψυχής, ναυταθλητισμού και ήπιας μορφής τουρισμού με σεβασμό στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Παμβώτιδας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ