Ήπειρος

Κάθε δυνατή προσπάθεια για το Τμήμα Λογιστικής

Off

Δημόσια έκκληση προς τις «αντιμαχόμενες» πλευρές, να σταματήσουν να αναφέρονται στο δημόσιο λόγο τους με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν γιατί με τον τρόπο αυτό αμφισβητούν την υπόσταση και την επιλεξιμότητα του Τμήματος Λογιστικής, απηύθυνε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντ. Αλμπάνης.

Αφορμή για την παρέμβασή του και την απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα, στάθηκαν οι επιστολές που αντάλλαξαν και δημοσιοποίησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου από τη μία και ο πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας Ιωάννης Σωτηρόπουλος από την άλλη, για τις δυνατότητες και προοπτικές του Τμήματος, όπως και για τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν από τις δύο πλευρές, για την στήριξή του.

Ο κ. Αλμπάνης σημείωσε αρχικά πως για όσο διάστημα η συζήτηση γύρω από το Τμήμα παρουσιάζεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τον τρόπο που παρουσιάζεται, με τις επιστολές και τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών, δημιουργείται μείζον θέμα για την υπόσταση και την επιλεξιμότητα του Τμήματος από τους υποψήφιους φοιτητές του.

Υπενθύμισε ακόμη, ότι η Σύγκλητος και η Πρυτανεία του Ιδρύματος απέφυγαν να πάρουν θέση και να απαντήσουν σε ανακοινώσεις ή απαξιωτικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη επιστολή του κ. Ιωάννου, επιλέγοντας να απαντήσουν θεσμικά και μόνο για τις ενέργειες που έχουν γίνει κι εκείνες που θα ακολουθήσουν.

«Τόσο η Σύγκλητος, όσο και η Πρυτανεία αν και έχουν προκληθεί από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου, δεν έχουν απαντήσει στο ίδιο ύφος, αλλά μόνο θεσμικά, με τις ενέργειες που θα γίνουν για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Τμήματος. Αποφεύγουμε συνειδητά να μπούμε σε αυτή τη λογική, ώστε να μην πυροδοτήσουμε την αντιπαράθεση. Το θέμα ανήκει πλέον στην αρμοδιότητα της ΕΘΑΕ και τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θέλει και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διατηρήσει βιώσιμο το Τμήμα Λογιστικής. Θεωρούμε, ότι όσο συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση με αυτόν τον τρόπο, απαξιώνεται το Τμήμα και στα μάτια των υποψήφιων φοιτητών και θα παρακαλούσα να σταματήσουν άμεσα», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου