Επικαιρότητα

Νέα απεργία, παλιά προβλήματα

Off

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν στις διεκδικήσεις τους για την επίλυση βασικών προβλημάτων, πολλά από τα οποία χρονίζουν, αλλά να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη.

Η οριστική τακτοποίηση του ζητήματος με τους συμβασιούχους, η αποκατάσταση των λειτουργικών προβλημάτων στα νοσοκομεία, αλλά και η επιστροφή των 7.000 περίπου υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, ως ανεμβολίαστοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποτελούν μερικά μόνο από τα αιτήματα όπως διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Φλούδας τόνισε παράλληλα, ότι όσον αφορά στο επίπεδο των θεμάτων του ΠΓΝΙ, θα δοθεί μάχη από το σύνολο των εργαζόμενων το επόμενο διάστημα για να μην επιτραπεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

«Δεν έχουν λυθεί σημαντικά ζητήματα στο σύστημα δημόσιας υγείας, όπως είναι το μέλλον των 16.000 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων, των 6.000 συμβασιούχων ΣΟΧ που παραμένουν όμηροι και των συναδέλφων μας που κακώς, βρίσκονται ακόμη σε αναστολή. Η παραμονή των εργαζομένων ΣΟΧ είναι μονόδρομος ή με πολιτική απόφαση ή δικαστικά», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

Ο Γ. Πρέντζας από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τον υπ. Υγείας, που προσπαθούν, όπως είπε, να εμφανίσουν μία ωραιοποιημένη εικόνα κανονικότητας στα νοσοκομεία. «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από πριν την πανδημία. Στο ΠΓΝΙ δεν ανοίγουν Κλινικές που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, ενώ υπάρχουν απλήρωτοι μήνες σε νυχτερινά, εξαιρέσιμες και απλές εφημερίες που έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο. Είναι ακατανόητη η στάση του υπουργείου να μην αίρει την αναστολή εργασίας των συναδέλφων μας, ενώ αυτό δεν ισχύει πουθενά. Στους ΣΟΧ πηγαίνουν για μία ακόμη παράταση, γιατί πλησιάζουν εκλογές», τόνισε ο κ. Πρέντζας.

Ο Αλ. Μάρκου από την Επιτροπή Συμβασιούχων ΣΟΧ και ο Μπ. Παππάς από το ΔΣ της ΕΙΝΗ στάθηκαν και αυτοί στα ίδια προβλήματα, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι πλέον δραματική. «Αν δεν καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα των εφημεριών, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε επίσχεση εργασίας με πανελλαδικό χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ