Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:36
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα

«Τρία χρόνια μετά, ένα χρόνο πριν»

Off

Αρκετά περισσότερα ως προς την αποτίμηση των τριών ετών από τις εκλογές του 2019 και τι άφησαν στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού και λιγότερα σχετικά με τις προοπτικές των συνεργασιών και της διεύρυνσης των παρατάξεων, ειπώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην εκδήλωση των παρατάξεων «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Πολίτες για την Ανατροπή», αντίστοιχα.

Μία κοινή εκδήλωση που είχε τίτλο «Τρία χρόνια μετά, ένα χρόνο πριν», από τις δύο παρατάξεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Ιωαννιτών αντίστοιχα το 2019, η οποία όμως δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιδιαίτερα επιτυχημένη ως προς την απήχηση και την ανταπόκριση πολιτών, που μάλλον ήταν εξαιρετικά μικρή σε σχέση με το τι προσδοκούσαν τουλάχιστον οι διοργανωτές.

Από την άλλη, υπήρξε συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων, όπως της παράταξης «Ήπειρος Όλον» με τον Δημ. Δημητρίου, αλλά και της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» με τον Θ. Μπέγκα, να στέλνει ένα μήνυμα αναγκαιότητας διεύρυνσης των μετώπου των προοδευτικών παρατάξεων στον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης και ειδικότερα στον δήμο Ιωαννιτών με την επισήμανση, ότι οι συζητήσεις αυτές θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα, σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων.

Ο Γ. Ζάψας στην τοποθέτησή του τόνισε, ότι μετά το 2019 δεν ήρθαν καλύτερες ημέρες ούτε για τη χώρα γενικότερα, ούτε και για την αυτοδιοίκηση, ενώ έκανε και μία αποτίμηση της δράσης και παρουσίας της παράταξης στο περιφ. συμβούλιο. «Είναι εφόδιό μας για όλους, η γνώση και εμπειρία των στελεχών της παράταξης στο περιφ. συμβούλιο. Γενικότερα, στην Ήπειρο αυτό που προέκυψε είναι, ότι δεν υπάρχουν ώριμα έργα για να υλοποιηθούν σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιφέρειες της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Περισσότερο πολιτική ως προς την ανάγκη της επίτευξης των συνεργασιών ήταν η τοποθέτηση του Λαζ. Νάτση.

«Θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των προγραμματικών θέσεων για τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων και των παρατάξεων, αλλά γι’ αυτό ο χώρος θα πρέπει να προσέλθει στο διάλογο με ξεκάθαρες θέσεις και να κάνει κοινωνό την κοινωνία. Στον δήμο Ιωαννιτών υπάρχει μία πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων και αυτό οδηγεί σε μία απροθυμία των κομμάτων, για να μη χρεωθούν μία πιθανή αποτυχία», ανέφερε ο κ. Νάτσης.

Πεδίο λαμπρό για

συγκλίσεις, η αυτοδιοίκηση

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Θ. Μπέγκα που ανταπέδωσε την πρόσφατη παρουσία του κ. Νάτση στην Ολομέλεια της «Ενότητας Πολιτών», και ο οποίος χαρακτήρισε την αυτοδιοίκηση ως πεδίο δόξης λαμπρό, για τη συστράτευση και τις συγκλίσεις. «Χρειάζεται όμως δουλειά από τώρα.

Οι προοδευτικές δυνάμεις ήταν και είναι υπέρ της απλής αναλογικής, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για τον τρόπο που επέλεξε να διεξαχθεί η δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Θα το παλέψουμε να αλλάξει η κατάσταση γενικότερα, αλλά είναι πολιτικό το ζήτημα. Θα πρέπει ωστόσο να δημιουργήσουμε κινήσεις, ώστε ο δήμος Ιωαννιτών να έχει προοδευτικό πρόσημο την επόμενη ημέρα των εκλογών», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των Απόστολου Καλογιάννη, δημάρχου Λάρισας, του Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκη, πρώην δημάρχου Σκύρου και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, του Ιωάννη Σπιλάνη, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο και του Δημοσθένη Αναγνωστάκη, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά Ελλάδα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ