Τελευταία Νέα

Πανέτοιμος και με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ
Με «σφραγίδα» ΥΠΕΘΑ η απαξίωση της επετείου απελευθέρωσης
«Μια συνηθισμένη μέρα…» στην Δημοτική Πινακοθήκη
Με συναίνεση η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Ηπείρου
ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Η Ελλάδα στην καρδιά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Κόνιτσας
Υπάρχει ανάγκη για νέο στρατηγικό σχέδιο για την Ήπειρο
Τα του Καίσαρος…
Κινητό Κέντρο επιχειρήσεων και στην Ήπειρο
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Στη διοίκηση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες
ΝΕΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΓΝΙ Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Σοβαρό τροχαίο στη Νιάρχου, ευτυχώς χωρίς θύματα
Εκδήλωση της «Νίκης» με τον Δ. Νατσιό
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 01:33
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα

Έρχεται ο Γραμματέας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Off

Επιστρέφει η θέση του Γραμματέα ως επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με καθήκοντα παράλληλα με αυτά του Συντονιστή.

Με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση προΐσταται Γραμματέας, (όπως και την περίοδο 2000-2017), που καταλαμβάνει θέση μετακλητού υπαλλήλου με απολαβές ειδικού γραμματέα υπουργείου.

Διορίζεται και παύεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με τον οποίο υπογράφει «Συμβόλαιο Απόδοσης», που περιλαμβάνει τους στόχους και τις δράσεις που αναλαμβάνει κατά διάρκεια της θητείας του.

Ο γραμματέας είναι υπεύθυνος για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής για θέματα που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση «ο επιτελικός χαρακτήρας της θέσης του γραμματέα δικαιολογείται από την ανάγκη για ταχύ και αποτελεσματικό συντονισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους».

Η θέση του συντονιστή, που από το 2017 προϊσταται των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, διατηρείται και πλέον αναλαμβάνει ρόλο που κατ’ αντιστοιχία επιτελούν στα υπουργεία οι υπηρεσιακοί γραμματείς, δηλαδή επικεντρώνεται σε θέματα καθημερινής λειτουργίας της υπηρεσίας. Είναι υποχρεωτικά μόνιμος δημόσιος υπάλληλος ή ΙΔΑΧ με αυξημένα τυπικά προσόντα και πολλά έτη εμπειρίας και επιλέγεται μέσω μίας απαιτητικής διαδικασίας υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου, με τίτλο «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/788 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1799 της Επιτροπής για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα επιμέρους επιγραμμικά συστήματα συγκέντρωσης – Διατάξεις σχετικές με την εκλογική διαδικασία και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών κομμάτων, συνασπισμών και υποψηφίων βουλευτών και αιρετών – Λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ