Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 01:06
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Συνέχεια στην ενίσχυση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Off

Ισχυρή είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αφήνοντας στην άκρη είτε τις προτάσεις και τα αιτήματα περί καταργήσεώς τους είτε περί μεταφοράς βασικών αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε χθες αμέσως μετά την άφιξή του στα Γιάννενα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας τη μία από τις επτά στις οποίες από τις αρχές του έτους διορίστηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς, επαναφέροντας στην πράξη ένα θεσμό μετά από αρκετά χρόνια.

Τόσο στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα όσο και απευθυνόμενος στο προσωπικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κ. Βορίδης τόνισε πως η ενίσχυση του αποκεντρωμένου συστήματος διοίκησης της χώρας αποτελεί προτεραιότητα για την διακυβέρνηση της Ν.Δ, που θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές – εκφράζοντας τη βεβαιότητα της επανεκλογής – να ενισχύει στην πράξη τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

«Θεωρήσαμε και αυτό πιστεύω ότι αποτυπώνεται στην πράξη ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ανασυνταχθούν και να επικαιροποιηθούν οι Οργανισμοί και δώσαμε ήδη την εντολή έκδοσης των νέων Π.Δ. για αυτούς, όπως θα προχωρήσουμε και για την ενίσχυση με προσωπικό.

Την προσεχή Τρίτη ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που αναδιατάσσει τις αρμοδιότητες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και αποτελεί στην πράξη το δεύτερο τμήμα της διοικητικής μεταρρύθμισης στην οποία προχωράμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κοπή βασιλόπιτας

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Μαξίμου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Α.Δ. Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Λιάπη, των βουλευτών Μ. Κεφάλα και Β. Γιόγιακα, δημάρχων από την Ήπειρο και δεκάδων εργαζόμενων στις διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ