Επικαιρότητα

«Η περιοδεία ήταν απολύτως επιτυχημένη»

Off

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ακολούθησε ο Σταύρος Καλογιάννης, κατά την παραμονή του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Ιωάννινα.

Τη Δευτέρα, ο Σταύρος Καλογιάννης συμμετείχε στην επίσημη υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας παραβρέθηκε στην τελετή Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου και στον Μέγα Εσπερινό που ακολούθησε.

Την επομένη, Τρίτη, συμμετείχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου και στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Ανακύκλωσης, όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Σχολής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ακολούθως, ο Σταύρος Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ.κ. Βαρθολομαίο θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής και να του δωρίσει τα συγγράμματά του για τους γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς, την προστασία του εδάφους και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, με γνώμονα την Αειφορία. Το απόγευμα, ο Σταύρος Καλογιάννης συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας και κατόπιν παραβρέθηκε στην τελετή αναγόρευσής Του σε επίτιμο Δημότη Ιωαννίνων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Τέλος, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, ο Σταύρος Καλογιάννης μετείχε στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Προστασίας και Προβολής Ιστορίας και Τέχνης της Μητρόπολης Ιωαννίνων, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λ. Μενδώνη, ενώ το βράδυ παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Καθηγητή των τμημάτων Φιλολογίας και Φιλοσοφίας, της Φιλοσοφικής Σχολής και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνολικά.

Σε δήλωσή του, ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στα Ιωάννινα.

Είναι γενική εκτίμηση, ότι η περιοδεία ήταν απολύτως επιτυχημένη και επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία Του, για τις παραινέσεις Του, καθώς και για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον Του για την πόλη μας».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ