Επικαιρότητα

Να ενισχυθούν τα ΚΕΠ με προσωπικό και σύγχρονες υποδομές

Off

Για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΚΕΠ που συνεχίζονται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, Νατάσα Γκαρά, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως σημειώνουν, «η προκλητική καθυστέρηση υλοποίησης των μόνιμων προσλήψεων που είχαν εγκριθεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε αρκετά από αυτά. Στο μεταξύ οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς, καθώς αρκετοί υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει, ενώ νέες διαδικασίες εντάσσονται στην αρμοδιότητα των ΚΕΠ, με αποτέλεσμα η υποστελέχωση να καθίσταται δραματική. Και αντί η κυβέρνηση να φροντίσει για την άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με προσωπικό, βρήκε την εύκολη λύση: Υποχρεωτική εργασία δύο (2) Σάββατα το μήνα για όλους τους εργαζόμενους. Αυθαιρεσία και καταστρατήγηση στην πράξη της πενθήμερης εργασίας».

Και προσθέτουν:

«Την ίδια στιγμή, ενώ η κυβέρνηση σπαταλά ένα πακτωλό χρημάτων για την ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών, η προχειρότητα και αποσπασματικότητα του σχεδιασμού έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά πενιχρά αποτελέσματα. Η κυβέρνηση επιλέγει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, φορτώνοντας συνεχώς τα ΚΕΠ με νέες αρμοδιότητες και μεταφέροντας τις ουρές από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου στα ΚΕΠ που δουλεύουν μέσω του GOV, αντί να ολοκληρωθεί το ψηφιακό Δημόσιο που θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε ένα ισχυρό Δημόσιο χωρίς ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας και χωρίς ταλαιπωρία των ψηφιακά αναλφάβητων πολιτών».

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων και να ενισχύσει άμεσα τα ΚΕΠ με προσωπικό και σύγχρονες υποδομές.

Την καλούμε να σταματήσει να δαπανά τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ψηφιακά έργα και δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και να προχωρήσει με διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες σε ένα ολιστικό σχέδιο για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και την ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών.

Η ίδρυση των ΚΕΠ αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Η στήριξη και αναβάθμισή τους αποτελεί δέσμευση για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και θα γίνει πράξη από την αυριανή προοδευτική κυβέρνηση της χώρας», καταλήγουν.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ