Ελλάδα

Ψηφιοποιείται η ακίνητη περιουσία 20 Μητροπόλεων

Off

Σε νέα φάση προχωρά η καταγραφή του χαρτοφυλακίου της ακίνητης περιουσίας 20 Ιερών Μητροπόλεων.

Η διαδικασία αφορά την ψηφιοποίηση και τη διασύνδεση του αρχείου και για πρώτη φορά θα παρέχεται ψηφιακά, πλήρης και ενιαία εικόνα του συνόλου των εγγράφων ενός εκκλησιαστικού ακινήτου. Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα. Μεταξύ αυτών των μητροπόλεων είναι και οι Μητροπόλεις Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Σημειώνεται ότι η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων.

Το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» και πιο αναλυτικά, στην απόφαση που υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), αναφέρεται ότι: «η διαδικασία της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας αφορά στην προετοιμασία και οργάνωση του προς ψηφιοποίηση αρχείου ανά ακίνητο, την ψηφιοποίηση του αρχείου και στη συνέχεια την δημιουργία των ακινήτων στο σύστημα όπου θα αποδελτιωθούν τα στοιχεία του κάθε ακινήτου και θα διασυνδεθούν τα ψηφιοποιημένα έγγραφα και σχέδια.

Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα. Η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων».

Βασικοί χρήστες του συστήματος θα είναι οι Ιερές Μητροπόλεις όπως έχουν καταγραφεί στο ΤΕΠ του δυνητικού δικαιούχου και είναι οι ακόλουθες:

1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών,

2) Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως,

3) Ι.Μ. Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως,

4) Ι.Μ. Γρεβενών,

5) Ι.Μ. Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου,

6) Ι.Μ. Ελασσώνος,

7) Ι.Μ. Ηλείας,

8) I.M. Θηβών και Λεβαδειάς,

9) Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου,

10) Ι.Μ. Ιωαννίνων,

11) Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας,

12) Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,

13) Ι.Μ. Καρπενησίου,

14) Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας,

15) Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής,

16) Ι.Μ. Μεσσηνίας,

17) Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης,

18) Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης,

19) Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας και

20) Ι.Μ. Φωκίδος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ