Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:59
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα

Νέα μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Off

Μεταμόσχευση νεφρού έγινε την Κυριακή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, το μόσχευμα προήλθε από αποβιώσαντα άνδρα και εμφυτεύθηκε σε γυναίκα, ηλικίας 55, πάσχουσα για αρκετά έτη από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Η άμεση μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι απόλυτα ικανοποιητική, όπως και η λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

Όπως σημειώνεται ακόμα από τη διοίκηση., πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μεταμόσχευση νεφρού, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο κατά τον τελευταίο μήνα. Από τις δύο προηγηθείσες, η μία αφορούσε επίσης σε μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη (λήπτρια γυναίκα ηλικίας 50 ετών) και η δεύτερη σε μεταμόσχευση από ζώντα δότη. Δότρια ήταν γυναίκα ηλικίας 55 ετών και λήπτης ο γιος της, 32 ετών. Και οι δύο παραπάνω μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι τρεις ασθενείς βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ «ευχαριστεί  βαθύτατα τους οικείους των θανόντων, οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας με την δωρεά των οργάνων,  τα οποία και μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς, καθώς και όλα τα στελέχη (ιατρούς, νοσηλευτές, συντονιστές και λοιπό προσωπικό) της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου μας και εύχεται η δραστηριότητα αυτή να τύχει ανάλογης συνέχειας».   

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου