Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:28
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

ΔΗΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Θα ωφεληθεί η πόλη από το έργο του οδοφωτισμού

Off

Συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι το έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου led, τελευταίας τεχνολογίας θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως τον δήμο Ιωαννιτών και σε λειτουργικό και σε αισθητικό, αλλά κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ. Ελισάφ κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη οριστικού αναδόχου από την περιφέρεια Ηπείρου, για το έργο στον δήμο Ιωαννιτών και τόνισε πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση του έργου.

«Πιστεύω ότι μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού θα περάσει στη φάση της υλοποίησης. Το έργο θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον δήμο ο οποίος δεν θα δαπανήσει χρήματα και παράλληλα θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Ο δήμαρχος της πόλης παράλληλα ρωτήθηκε και για το εάν στον δήμο Ιωαννιτών έχουν ξεκινήσει κάποιον σχεδιασμό για την προοπτική και τις παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση ενέργειας τον προσεχή χειμώνα, λέγοντας, πως έχουν ήδη συσταθεί επιτροπές και έχουν οριστεί ενεργειακά υπεύθυνοι στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, που θα υποβάλλουν σύντομα τις προτάσεις τους για το μείζον αυτό θέμα της εξοικονόμησης, που απασχολεί άλλωστε ολόκληρη την Ευρώπη.

Να μην υλοποιηθεί το έργο,

ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Διαφορετική θέση και άποψη όμως για το έργο του οδοφωτισμού εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση τόσο στον δήμο Ιωαννιτών, όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου που ζητά να σταματήσει η σύμβαση, την οποία χαρακτηρίζει «εγκληματική», αφού όπως αναφέρει η ανάδοχος εταιρεία που ήταν και η μοναδική υποψήφια πήρε το έργο με έκπτωση μόλις 1%.

«Με αυτή την έκπτωση, η ΤΕΡΝΑ θα πάρει 15,320 εκ από τα ανταποδοτικά τα επόμενα 12 χρόνια και ο Δήμος – αν η τιμή του ρεύματος παραμείνει σταθερή στα επίπεδα του 2020 – θα πληρώσει 21 εκατομμύρια συνολικά για τα led και το ρεύμα τα επόμενα 12 χρόνια.

Η πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής Ελισάφ – Γκόντα – Μπαρτζώκα να γίνει το έργο του οδοφωτισμού με ΣΔΙΤ, είναι εγκληματική για το λαϊκό εισόδημα, γιατί απορρίπτει τη μοναδική δυνατότητα που υπήρχε να μην αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη των Ιωαννίνων.

Απαιτούμε να μην υπογραφή η σύμβαση ΣΔΙΤ για την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης.

Ο δήμος να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και να προχωρήσει με ίδια μέσα στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού ώστε να προκύψει πραγματικό οικονομικό όφελος για το λαό», αναφέρει η παράταξη.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ