Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:44
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2022
Εκδηλώσεις

Συνέχεια παρουσιών για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Off

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζοντας την έντονη δραστηριότητά του έλαβε μέρος σε μία ακόμη σημαντική εκδήλωση για τα Γιάννενα και την Ήπειρο.

Αυτή την φορά με λαϊκούς χορούς στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Δ. Χατζής» κατά την επίσημη τελετή έναρξης των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Υδάτινου Σκι Νέων (ως 17 ετών), με συμμετοχή πολλών κρατών.

Προσκεκλημένο του διοργανωτή Ομίλου Θαλασσίου Σκι παρουσίασε πρόγραμμα λαϊκών χορών της Ελλάδας πάνω σε διεθνώς γνωστά τραγούδια όπως «Ζορμπάς», «Συρτάκι» και «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».  Σημειώνεται ότι, πέραν άλλων βραβείων για τον παραδοσιακό χορό και τραγούδι, το συγκρότημα του Δήμου Ιωαννιτών συμμετείχε στην καταγραφή ενός «ρεκόρ Γκίνες», που αφορούσε τους περισσότερους χορευτές που χόρεψαν λαϊκό ελληνικό χορό. Είχε γίνει στην αδελφοποιημένη των Ιωαννίνων, Αγία Νάπα Κύπρου, το 2015.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση σε αθλητικό γεγονός, που συνδυάζει και το τουριστικό με το πολιτιστικό στοιχείο, στα Γιάννινα για το καλλιτεχνικό έτος 2021-2022, έρχεται σε συνέχεια των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Υδάτινου Σκι ηλικιών 35+, του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και του Διεθνούς Φιλικού Αγώνα Ποδοσφαίρου βετεράνων ΑΓΙΑΞ Ολλανδίας και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Η πλούσια εκπαιδευτική χρόνια περιελάμβανε επίσης αφιέρωμα στο κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, παρουσίαση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, διοργάνωση δύο φεστιβάλ για την Μικρά Ασία, επετειακές παρελάσεις, κάλαντα, αναπαράσταση χριστουγεννιάτικων εθίμων κ.α.

Επιμέλεια- Διδασκαλία: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (εκπ. Φυσικής Αγωγής)

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ