Επικαιρότητα

«Θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο», εκτιμά ο Κων. Καψάλης

Off

Συνεχίζονται τα… απόνερα της συνεδρίασης του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου τη Δευτέρα με τις αντιδράσεις που έχουν ήδη εκδηλωθεί, να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, ότι η επόμενη ημέρα στη διαχείριση των απορριμμάτων θα είναι πολύ δύσκολη και κυρίως… άγνωστη ως προς το κόστος με το οποίο μπορούν να επιβαρυνθούν επιπλέον οι πολίτες της Ηπείρου.

Οι σχέσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών παραγόντων πρώτου και δεύτερου βαθμού παραμένουν τεταμένες, με τη δυσπιστία να είναι έκδηλη για τη συνέχεια ειδικά μετά την ανακοίνωση του Αλ. Καχριμάνη, ότι η Περιφέρεια προσφεύγει στον Εισαγγελέα εναντίον του ΦοΔΣΑ για συγκεκριμένες ενέργειες, παρατυπίες ή και παραλείψεις.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, που ήταν ένας εκ των τριών μελών της διοίκησης που ψήφισαν αρνητικά τη Δευτέρα στην πρόταση του προέδρου Νικ. Καλαντζή, σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε, ότι δεν είναι αισιόδοξος, ότι η πορεία στη διαχείριση των απορριμμάτων θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και κυρίως προς το καλύτερο.

Αντίθετα μάλιστα, τόνισε ότι και ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης οφείλουν να έχουν ως πρώτη προτεραιότητά τους, τη μείωση του κόστους για τους Ηπειρώτες, κάτι που μπορεί να γίνει, εάν όμως υπάρξει συνεργασία.

«Το ουσιαστικό είναι πως απαιτείται συμπόρευση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, με στόχο τη μείωση του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα πληρώνουν οι δήμοι άρα και οι πολίτες. Δεν είμαι αισιόδοξος. Τρία χρόνια συζητάμε, υπάρχουν πλειοψηφίες, λαμβάνονται αποφάσεις, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα. Η λογική λέει, ότι οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεργάζονται, αυτό όμως δε φάνηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ότι το κράτος ήρθε να επιβεβαιώσει με την τροπολογία ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον πρώτο βαθμό δε λέει τίποτε.

Εμείς έπρεπε να συζητήσουμε για την ομαλή μετάβαση της αρμοδιότητας, που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν. Να δούμε όμως τι οικονομικά ζητήματα υπάρχουν. Θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο, ενώ θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε», ανέφερε ο κ. Καψάλης για να συνεχίσει, επαναλαμβάνοντας όσα ανέφερε τη Δευτέρα για «κομματικά παιχνίδια» στη διοίκηση του ΦοΔΣΑ.

«Η Περιφέρεια ανέλαβε μεγάλο κόστος, το οποίο δεν πλήρωσαν οι δημότες μας. Γι’ αυτό είπα στη συνεδρίαση, ότι θα πρέπει να αφήσουν κάποιοι τα παιχνίδια πίσω από τις πλάτες και ο νοών νοείτω…

Είπε κάποια πράγματα και χθες ο κ. Καχριμάνης και σε πολλά έχει δίκιο. Θα πρέπει να καθίσουμε μαζί και στο τέλος να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Καψάλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ