Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:13
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Προβληματισμοί για τις αλλαγές στους δήμους

Off

Την πεποίθηση ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα υπαναχωρήσει από την αρχική του στάση και θέση και πως θα υποχρεωθεί εκ των συνθηκών να προσέλθει σε μία διαδικασία διαβούλευσης με την ΚΕΔΕ και τους οργανισμούς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, για τις επικείμενες συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων, εξέφρασε ο δήμαρχος Πωγωνίου.

Ο κ. Καψάλης ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο που οδηγεί σε μία πλήρη αλλαγή του υπηρεσιακού χάρτη στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, ειδικά στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας που διατηρούν περισσότερα από ένα Νομικά Πρόσωπα και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι άκαιρο καθώς κατατέθηκε αφενός εν μέσω της εκλογικής διαδικασίας στην αυτοδιοίκηση και αφετέρου δεν προηγήθηκε κάποια διαβούλευση με την ΚΕΔΕ.

«Επί της ουσίας βέβαια σε προσωπικό επίπεδο δεν νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτούς τους χρόνους και τη διαδικασία που ζητά το υπουργείο. Επίσης όμως  θεωρώ, ότι πέρα από μία βεβιασμένη ενέργεια, δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη, αλλά θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Στον δήμο Πωγωνίου έχουμε δύο περιπτώσεις που μας απασχολούν ένα Νομικό Πρόσωπο και μία Κοινωφελή Επιχείρηση, τα οποία λειτουργούν με δικό τους διοικητικό συμβούλιο, υπό την εποπτεία όμως του δήμου. Προς το παρόν, αν υποθέσουμε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει ως έχει ανακοινωθεί στην υλοποίηση, δεν έχουμε λάβει γνώση για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των Νομικών Προσώπων», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ