Τελευταία Νέα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παράταση του 3ου ποιητικού διαγωνισμού
Τρία νέα δεδομένα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τα του Καίσαρος…
Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ για το καλύτερο, κόντρα στην ΑΕΚ
Προτεραιότητα η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων
Προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων
Αποχώρησαν με ικανοποίηση για την αποδοχή
Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και ακριβότερα τεχνικά έργα
Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην πρόληψη
Κάλεσμα στην απεργία από τους εργαζομένους Υγείας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Πανελλαδική απεργία με ισχυρή αναφορά και στα Τέμπη
Εργαστήριο για την ουδέτερη και συμπεριληπτική γλώσσα
Παρουσιάζοντας το έργο «Πέερ Γκυντ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Προβληματισμοί και ανησυχίες για το Πανεπιστήμιο
ΔΥΠΑ ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής για τον Μάρτιο
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 06:46
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Πώς προχωρά το σχέδιο για το φυσικό αέριο

Off

Κανονικά συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) όπως αυτός είχε ανακοινωθεί πριν από μερικούς μήνες από την ηπειρωτική πρωτεύουσα για την κατασκευή τοπικού δικτύου φυσικού αερίου στις τέσσερις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Ήπειρο.

Παρότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η ΡΑΕ απέρριψε την πρόταση του ΔΕΣΦΑ γα την προοπτική σύνδεσης των Ιωαννίνων και των άλλων πόλεων στην Ήπειρο μέσω του δικτύου αγωγών, μεταθέτοντας την οριστική απόφαση για την επόμενη φάση του προγράμματος, και για την περίοδο 2023-2032, η ΔΕΔΑ προχωρά κανονικά στον αρχικό της σχεδιασμό για την κατασκευή των τοπικών δικτύων.

Μόλις τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΔΑ «έβγαλε στον αέρα» την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που αφορά στο έργο με τίτλο: «Επέκταση δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4bar) στην πόλη της Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ.

Το αντικείμενο της σύμβασης προβλέπει τη μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση του δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης, την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως τον ρυθμιστή, την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Η πόλη της Ηγουμενίτσας θα τροφοδοτηθεί μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η πρόταση που θα

υλοποιηθεί για τα Γιάννενα

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, το αντίστοιχο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων για οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές αντίστοιχα, θα τροφοδοτείται με φορτηγά βυτιοφόρα από τη Ρεβυθούσα και την εγκατάσταση Φόρτωσης Φορτηγών που σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία, αφού η πρόταση του ΔΕΣΦΑ για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας απορρίφθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, δεν επηρεάζει άμεσα το έργο που έχει δημοπρατήσει η ΔΕΔΑ εδώ και μήνες για την κατασκευή ενός μικρού τμήματος με δίκτυα και δεξαμενές φυσικού αερίου για οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές στα Γιάννενα, με τη βασική εγκατάσταση στη ΒΙΠΕ.

Ωστόσο, το ζήτημα που τίθεται πλέον έχει να κάνει με τις προοπτικές της σύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσω αγωγών, αφού το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ έχει πλέον αρκετούς αστερίσκους μεταξύ αυτών και εκείνους που αφορούν στην πόλη των Ιωαννίνων.

Προς το παρόν το σχέδιο για τα Ιωάννινα βγαίνει εκτός του προγραμματισμού με τη Ρυθμιστική Αρχή να παραπέμπει και σε συνάντηση μεταξύ του Διαχειριστή και των ΔΕΔΑ και Hengas αντίστοιχα, σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση λόγω της αλλαγής σχεδίων και της χρονικής μετάθεσης συγκεκριμένων έργων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ