Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:04
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αυγούστου 2022
Χωρίς κατηγορία

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ – Εμπαιγμός με την έκπτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα

Off

Για καθαρό εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας με την εφαρμογή των εξαγγελιών για την έκπτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό αναδεικνύεται σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος 46 Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, τα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος επιδοτήθηκαν μέσω των γενικότερων επιδοτήσεων για τα επαγγελματικά και τα μη οικιακά τιμολόγια, με την επιδότηση για την ρήτρα αναπροσαρμογής να μην ξεπερνά το 60%, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμεύονταν για κάλυψη του πρόσθετου κόστους κατά 80% για όλους τους καταναλωτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει εδώ και καιρό καλέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία βιώσιμη πολιτική σε σχέση με την ενεργειακή κρίση, με μείωση τιμών και θέσπιση εύλογου περιθωρίου κέρδους ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες το κόστος της κερδοσκοπίας των εταιρειών ενέργειας, και να μην επιδοτούνται η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια με τα χρήματα των πολιτών. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, πρώτον, αν σκοπεύει να προχωρήσει σε αναδρομική επιδότηση του αγροτικού ρεύματος, καλύπτοντας τουλάχιστον το 80% των χρεώσεων της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους πρώτους μήνες της αρδευτικής περιόδου. Δεύτερον, αν προτίθεται να προχωρήσει επιτέλους σε μία βιώσιμη πολιτική σε σχέση με την ενεργειακή κρίση με μείωση τιμών και θέσπιση εύλογου περιθωρίου κέρδους ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες και η οικονομία το κόστος της κερδοσκοπίας των εταιρειών ενέργειας, και να μην επιδοτούνται η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια με τα χρήματα των πολιτών.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ