Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 01:04
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Αντίδραση κατοίκων του Μάτσικα στην ανακοίνωση του Δήμου

Off

Την αντίδραση κατοίκων της περιοχής Μάτσικα προκάλεσε η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών ότι θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών στην επίδοση της πράξης αναλογισμού ώστε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτησίες από την περιοχή Μάτσικα μέχρι το Πέραμα για τα τμήματα των εκτάσεων που βρίσκονται στην παρόχθια ζώνη.

Με ανακοίνωσή τους αργά το απόγευμα επισημαίνουν:

«Με οργή και απογοήτευση ενημερωθήκαμε, το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Αυγούστου, από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης πως η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, προχωρά στην απονενοημένη ενέργεια της αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους κατοίκους του Μάτσικα αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις των κατοίκων».

«Αρχικά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή, πως οι κάτοικοι του Μάτσικα, υφίστανται τη μακροχρόνια αντισυνταγματική δήμευση των περιουσιών μας, με την Δημοτική Αρχή Ελισάφ να αγνοεί ξεκάθαρα και επιδεικτικά την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για το μείζον αυτό ζήτημα» σημειώνουν ακόμα και προσθέτουν:

«Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ και οι συνεργάτες του, καθώς και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αδιαφορούν πλήρως για τις θέσεις της κυβέρνησης όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών και η οποία είναι εκείνη που ανακοίνωσε δια στόματος του ίδιου Πρωθυπουργού την χρηματοδότηση του σημαντικού έργου του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου».

Για την αποστολή των ειδοποιητηρίων σημειώνεται επίσης: «όταν μάλιστα στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται η φράση «ο Δήμος δεν στερεί την περιουσία κανενός…» δηλαδή μας αποστέλλει τα αποδεικτικά των ενεργειών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των περιουσιών μας, δίχως τη συναίνεση μας, χωρίς αυτή να μας την στερεί!».

«Η Δημοτική Αρχή Ελισάφ επέλεξε τον δρόμο των αναχρονιστικών επιλογών με τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων την ώρα που υπάρχουν άλλες λύσεις, πιο απλές, που εφαρμόζονται σε όλους τους σύγχρονους και αναπτυγμένους δήμους ανά την Ευρώπη, που σέβονται όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις», τονίζεται.

«Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί όχι μόνο για την προστασία των περιουσιών μας, αλλά και επειδή θέλησή μας είναι να γίνει πραγματικά το μεγάλο έργο του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με πράξη επανακαθορισμού ορίων όχθης και παρόχθιας ζώνης σε όλα τα επίμαχα σημεία», καταλήγουν.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ