Επικαιρότητα

Συνέδριο συμβολή στην αναζωογόνηση του κόμματος

Off

Ανοιχτή εκδήλωση για τη δημόσια παρουσίαση και συζήτηση των θέσεων και των προσυνεδριακών κειμένων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ομιλητή τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διοργανώνει την Κυριακή στις 11.00 στο ξενοδοχείο Du Lac ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Κάλεσμα στην εκδήλωση απηύθυνε χτες ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας σε συνέντευξη Τύπου με τον Συντονιστή Ιωαννίνων Σάββα Δημητριάδη.

Ο Κ. Μπάρκας ανέφερε ότι το κόμμα βγήκε τραυματισμένο από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών ενώ πήρε αποστάσεις από την Νέα Αριστερά λέγοντας ότι ο καθένας θα κριθεί από τα λόγια και τα έργα του.

Ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι το συνέδριο είναι αναγκαίο καθώς εκεί θα συζητηθούν εκτενώς όλα λέγοντας ότι «το συνέδριο θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση του κόμματος».

Αναφερόμενος δε στην συνάντηση των Σπετσών σημείωσε ότι έγινε μια σοβαρή δουλειά και οι προτάσεις που έχουν καταγραφεί θα μεταφερθούν στα όργανα προκειμένου να τα επικοινωνήσουν.

Οι διαδικασίες

Ο Σάββας Δημητριάδης αναφέρθηκε ειδικότερα στις προσυνεδριακές διαδικασίες. Όπως είπε με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποφασίστηκε το 4ο Συνέδριο του κόμματος να διεξαχθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου.

«Στην πορεία προς το συνέδριο να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βρεθούν στο επίκεντρο:  οι ανάγκες του λαού, οι ελπίδες, το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας και οι προτάσεις μας για μια προοδευτική διέξοδο με όραμα και κοινωνική δικαιοσύνη, με αριστερό πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάγκη να ολοκληρώσει στο συνέδριο την πολιτική του πρόταση προς την κοινωνία αλλά και τις αλλαγές στο κόμμα, ώστε να είναι αξιόπιστο, μεταρρυθμιστικό και να είναι φορέας της πολιτικής αλλαγής. Αν δεν υπάρχει δυνατός ΣΥΡΙΖΑ τότε μπορεί να έχουμε επιπλέον επιβάρυνση των κοινωνικών συμφερόντων», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τα συνεδριακά κείμενα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου  στις οργανώσεις  ξεκίνησε στις  15 Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί  ως τις 16 Φεβρουαρίου.

Δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων έχουν όσοι και όσες εγγραφούν στις λίστες του κόμματος μέχρι και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Η εκλογή συνέδρων, νέων Συντονιστικών ΟΜ και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών θα διεξαχθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου. Ήδη γίνονται προετοιμασίες σε οργανωτικό επίπεδο και έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τις προσυνεδριακές συνελεύσεις και εκδηλώσεις.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ