Επικαιρότητα

ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ Περιφερειακή αρχή που χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα

Off

Για μία περιφερειακή αρχή, που χαρακτηρίζεται από την αναποτελεσματικότητά της, σε όλα τα επίπεδα ακόμη και σε θέματα που ο περιφερειάρχης τα έχει αναγάγει σε προσωπικά του στοιχήματα, έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» το πρωί της Δευτέρας μίλησε για τρία διαφορετικά θέματα, που αναδεικνύουν, όπως είπε, τις βαρύτατες ευθύνες της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του κ. Καχριμάνη, για το γεγονός πως είτε δεν υλοποιούνται, όπως η Ιόνια οδός είτε επικρατεί μία πλήρης σύγχυση, όπως είναι το Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας.

Για το πρώτο ζήτημα αυτό της κατασκευής του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά της Ιόνιας οδού, ο κ. Ριζόπουλος εμφανίστηκε πλήρως απαισιόδοξος για την πορεία υλοποίησής του, καθώς όπως ανέφερε, ούτε οι μελέτες είναι έτοιμες, ούτε και είναι δυνατό, να δημοπρατηθεί το έργο ως το τέλος του έτους.  «Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε δύο χρόνια με τους τσαμπουκάδες του περιφερειάρχη για να αναλάβει τις μελέτες η Περιφέρεια χωρίς τελικά να γίνει τίποτα. Οι μελέτες δεν τελείωσαν ακόμα και το υπουργείο λέει θα δημοπράτηση μέχρι τέλος του χρόνου. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν είναι απλό. Είναι στον αέρα το χρονοδιάγραμμα των μελετών. Μόνο ως προεκλογικά λόγια μπορεί να ακούγονται όλα όσα λέγονται που φτάνουν ακόμα και στο σενάριο της χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ. Πώς μιλάμε για δημοπράτηση αφού δεν έχουμε τη δέσμευση στο ΕΣΠΑ του ποσού; Αποκλείεται στην παρούσα θητεία να ξεκινήσει το οτιδήποτε», είπε ο κ. Ριζόπουλος, εκτιμώντας, ότι νωρίτερα από το 2026, το συγκεκριμένο έργο είναι αδύνατο να ξεκινήσει.

Το Πάρκο Τεχνολογίας

Στο θέμα της ένταξης και χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης του Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Ριζόπουλος, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού κ. Δήμα, επανέλαβε, ότι ο ίδιος σε προ τριετίας συζήτηση με τον κ. Τριάδη της εταιρείας P&I είχε γίνει αποδέκτης της άποψης, ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί να μισθώσει ένα κτίριο, αλλά ενδιαφέρεται να της παραχωρηθεί μία έκταση για να στεγαστεί εκεί, ανάλογος με τις ανάγκες της.

«Ο κ. Καχριμάνης με τις ερμηνείες του κινδυνεύει να “κάψει” την ίδια την πρόταση και την οποία έφτασε από τα δύο στα 50 εκ. ευρώ. Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν επιχορηγεί την κατασκευή κτιρίων για εμπορική χρήση. Έτσι όπως το επικοινωνεί όμως ο κ. Καχριμάνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την πρόταση», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Τέλος, σημείωσε ότι «ως ο επόμενος Περιφερειάρχης», δεσμεύεται να υλοποιήσει τα δύο από τα τρία ζητήματα που έθεσε η εταιρία P&I σε πρόσφατη ημερίδα της, που θα αξιοποιηθούν οπωσδήποτε και από άλλες εταιρείες και τα οποία αφορούν στο δίκτυο οπτικών ινών και τις πτήσεις από την Φρανκφούρτη στα Γιάννενα.

Ο ατυχής γαϊδαράκος

στο Γραμμένο

Νωρίτερα, και ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα με την κακοποίηση του γαϊδαράκου στο Γραμμένο του Δ. Ζίτσας και στη θανάτωσή του τελικά, παρουσιάζοντας μία επώνυμη καταγγελία που έγινε τον Ιούλιο στον Δ. Ζίτσας για την καταλληλότητα της συγκεκριμένης σταβλικής εγκατάστασης, η οποία όμως ποτέ δεν προωθήθηκε στην Περιφέρεια, παρά μόνο πριν από λίγες ημέρες, όταν ο καταγγέλλων ενημερώθηκε, ότι η καταγγελία του έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Ριζόπουλος επισκέφθηκε την Κτηνιατρική Υπηρεσία και το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, χωρίς όμως να γίνει σοφότερος, όπως είπε, καθώς η μόνη απάντηση που έλαβε, ήταν πως λόγω έλλειψης κονδυλίων έχει ουσιαστικά ανασταλεί η υλοποίηση κάθε προγράμματος, όπως αυτό της καταπολέμησης των ψύλλων, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον κ. Καχριμάνη και στον κ. Μαυρογιώργο αντίστοιχα, που διαχειρίζονται τα κονδύλια για τις έκτακτες ανάγκες.

«Αν η υπηρεσία λειτουργούσε και χρηματοδοτούνταν όπως θα έπρεπε, έστω και η καταγγελία για τους ψύλλους που έφτασε στην Περιφέρεια από μια λίστα άλλων 5-6 πιθανών παραπτωμάτων θα είχε κινητοποιήσει τους αρμόδιους και θα είχαν διαπιστωθεί οι συνθήκες που επικρατούσαν στον συγκεκριμένο στάβλο και σίγουρα δεν θα είχαμε αυτή την τραγική εξέλιξη. Οι αποκαλύψεις αυτές ερμηνεύουν και τη σιωπή των πολιτικά υπεύθυνων τις πρώτες μέρες και αναδεικνύουν και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ